Qui és en Nil Barral?

Sota el nom de Nil Barral s’amaga un escriptor destacat de la literatura catalana. De moment desconeixem el seu nom real i prefereix amagar-se sota  aquest  pseudònim.

Nil Barral ens ofereix una novel·la negra a  L’home que dormia al cotxe.  Un títol amb aires Larssonians que enceta una sèrie amb un futur incert, tot  esperant la resposta  dels lectors.
El protagonista de la novel·la també s’anomena Nil Barral, fidel assalariat d’una companyia d’assegurances, té sospites sobre la mort d’un dels seus clients. La vídua del client n’és la principal sospitosa: podria haver causat la mort al seu marit per tal de beneficiar-se de la quantiosa suma que li corresponde la pòlissa de vida que havien contractat junts. Estirant el fil, però, la mort destapa moltes preguntes més. Massa, de vegades, per a algú com en Nil, que només somia a acabar les llargues jornades de feina i tornar a casa, als braços del seu estimat Néstor. Però sap que, si vol dormir tranquil, tard o d’hora n’ha de treure l’entrellat.
Qui és en Nil Barral?  S’admeten apostes  però de moment ni l’editorial ni l’autor volen desvetllar el nom real.