Josep Guardiola, 40 anys de futbol i llibres

 

Josep Guardiola fa avui 40 anys. Nascut fa quatre dècades a Santpedor poc es podria imaginar de petit el que arribaria a ser anys desprès.

Va destacar com un gran jugador de futbol a Barça però actualment es dedica a batre tots els rècords posibles com a entrenador del Barça.
A més de la seva passió pel futbol, de tots es coneguda la seva afició per la literatura.
El món editorial ha publicat en els darrers anys diversos llibres dedicats a Josep Guardiola que parlen de la seva filosofia, la seva vida o recopilen les frases més destacades.

Aquests són alguns dels títols destacats amb presència de Josep Guardiola.

 Pep Guardiola: De Santpedor a la banqueta del Barça.
Jaume Collell
Columna Edicions S.A
Biografia de Josep Guardiola que recull la vida familiar i professional.

Paraula de Pep
VV.AA.
Ara llibres
Recull de les frases i pensaments de Josep Guardiola

Escoltant Guardiola. El pensament futbolístic i vital de l’entrenador del Barça en 150 frases.
Josep Riera Font
Cossetània editorial
Biografia de Guardiola arran de les frases que l’entrenador del Barça ha comentat en alguna ocasió.

El mètode Guardiola
Miguel Angel Violan
Columna edicions.
L’autor analitza els valors que han fet de Pep Guardiola el millor entrenador de futbol del món i del Barça un model mundial.  

 

Pep Guardiola és un nen de poble dels anys setanta que, com molts nens de la seva època i de les anteriors i posteriors, es delia per jugar a futbol si podia ser tot el dia. Somiava ídols de colors blaugrana que, molt de tant en tant, podia anar a veure’ls jugar al Camp Nou i tenia un pòster de Michel Platini, un jugador que el va fascinar en la seva infantesa a pesar que no l’havia vist jugar mai. Però el seu pare li havia explicat que era molt bo. I si el seu pare ho deia, havia de ser cert.
Un dia va ser un dels pocs escollits que van ser cridats a fer una prova amb el Barça i va ser un dels encara menys pocs que la van passar. La Masia del Barça, però amb el cordó umbilical sempre lligat a Santpedor, va ser el lloc on es va fer adolescent i futbolista i després home i pare i referent de l’afició. I és el lloc on ha tornat després d’uns anys de veure món, de conèixer nova gent i punts de vista diferents, d’aprendre de totes les experiències, de distanciar-se del Barça per entendre’l millor i poder-li retornar un dia tot el que li havia donat i més. Guardiola s’ha fet entrenador i ha portat el Barça al cim del món del futbol.
     (Fragment Escoltant Guardiola de Josep Riera Font)

1 COMENTARI

Comments are closed.