Paul Auster publica Sunset Park

Sunset Park
Paul Auster
Ed 62/Anagrama
249 pàgines.

Paul Auster segueix oferint novel·les interessants amb uns personatges notables. La darrera és Sunset Park, que alguns crítics ja l’han qualificat com una de les millors que ha escrit l’autor nordamericà.El protagonista de Sunset Park és en Miles Heller, un jove de vint-i-vuit anys, Miles Heller, un jove enigmàtic de vint-i-pocs anys, s’ha enamorat d’una jove cubana menor d’edat. Enfonsat pel sentiment de culpa a causa de la mort del seu germanastre, fa set anys que en Miles viu com un fugitiu a Florida i no es comunica ni amb el seu pare —un editor independent que tracta desesperadament de salvar el seu negoci i el seu matrimoni i recuperar el seu fill—, ni amb la seva mare, una reconeguda actriu.
Després d’haver viscut sol durant anys a Florida, ara torna a Nova York. Mentre espera que la novia sigui major d’edat, conviu amb un grup de joves en una casa abandonada de Sunset Park, al barri de Brooklyn: en Bing toca el tambor i treballa a l’hospital de les Coses Trencades, on repara objectes del passat; l’Ellen és una artista que viu obsedida per visions eròtiques, i l’Alice, una estudiant que fa una recerca universitària.
Aquests són alguns dels personatges que Paul Auster ens presenta a Sunset Park.

 

Paul Auster és autor entre d’altres de ‘La trilogia de Nova York’ (‘Ciutat de vidre’, ‘Fantasmes’ i ‘L’habitació tancada’), ‘El país de les últimes coses’, ‘La invenció de la soledat’, ‘El Palau de la Lluna’, ‘La música del azar’, ‘Leviatan’, ‘El cuaderno rojo,’ Mr. Vértigo’, ‘A salto de mata’, ‘El libro de las ilusiones’, ‘La nit de l’oracle’, ‘Bogeries de Brooklyn’, ‘Viajes por el Scriptorium’, Invisible’ o ‘La vida interior d’en Martin Frost’.