L’editorial La Campana publicarà a partir d’octubre la trilogia de la inspectora Elena Blanco


Ningú sap quina és la identitat real que s’amaga sota el pseudònim de Carmen Mola, però el que si sabem és la capacitat de narrar de l’autor o autora de les obres ‘La núvia gitana’. La xarxa porpra’ i ‘La nena’ que formen part de la trilogia protagonitzada per la inspectora Elena Blanco.

De moment, ja ha atrapat a 150.000 lectors (en castellà publicades per Alfaguara) i ha estat traduïda a 11 llengües. La darrera és la traducció catalana que La Campana publicarà entre octubre i novembre.

La primera de les novel·les ‘La núvia gitana arribarà a les llibreries el 22 d’octubre, ‘La xarxa porpra’ i ‘La nena’ el 26 de novembre.

Sobre Carmen Mola, l’escriptor i comissari de BCNegra afirma que ”La novel·la negra o muta o s’estanca. Carmen Mola és l’escriptora mutant. El pitjor d’ella: que no la pots convidar a un Festival”.   Per la seva bada l’escriptor Lorenzo Silva assegura ”Des de la primera pàgina, Carmen Mola, sigui qui sigui, demostra tenir una veu pròpia, i això, dins i fora del gènere negre, ja és molt, potser la meitat de tot. O més”.

A la primera novel·la ‘La núvia gitana’, Susana Macaya, una jove gitana educada com a paia, desapareix després del seu comiat de soltera. Troben el seu cadàver dos dies després: la víctima ha estat brutalment torturada seguint un ritual insòlit i atroç. La seva germana Lara va patir una sort idèntica set anys enrere, a la vigília de les seves noces, però l’assassí compleix condemna a la presó: algú ha imitat els seus terribles mètodes o hi ha un innocent empresonat? La inspectora Elena Blanco, una policia veterana, amant del karaoke, dels cotxes de col·leccionista, de les relacions sexuals en totterrenys i de la grappa -en la qual intenta ofegar el seu dolorós passat-, haurà d’aixecar els vels un a un per descobrir qui ha pogut venjar-se amb tanta crueltat de totes dues núvies gitanes. En el camí, s’enfrontarà als seus pitjors fantasmes

La trilogia serà adaptada pròximament per a una sèrie de televisió de la mà de Viacom International Studios i Diagonal TV.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here