La Terra de caimans de Karen Russell

L’escriptora Karen Russell,  debuta amb Terra de caimans (Edicions del Periscopi/Tusquets), novel·la finalista del Premi Pulitzer 2012.

Tot i debutar amb Terra de caimans, Karen Russell està considerada com una de les escriptores amb més futur de la literatura nordamericana i 
la cadena HBO prepara una sèrie basada en la novel·la.

L’edició catalana  de la novel·lasuposa el debut de l’editorial Edicions del Periscopi en el món de l’edició amb una aposta molt clara i decidida per la qualitat literària.

L’editor d’Edicions del Periscopi, Aniol Rafel va destacar a L’illa dels llibres ‘És poderosa, audaç i d’una qualitat innegable, com ho corrobora el fet que fos finalista del Pulitzer d’enguany o les moltes distincions que ha rebut l’autora, que ja comença a ser considerada una de les noves veus narratives nord-americanes més destacades. És, alhora, una novel·la entranyable i colpidora’

L’Ava Bigtree, de tretze anys, viu a Swamplàndia!, l’illa propietat de la seva família i parc temàtic sobre lluitadors amb caiman situat a les zones pantanoses de la costa sud-oest de Florida Quan Hilola Bigtree la seva mare mor, la noia s’ha de fer càrrec del parc.

Tot el seu món canvia radicalment, el seu pare desapareix, la germana s’enamora d’un fantasma arran de la lectura d’un llibre  i Kiwi el germà gran se’n va a treballar al parc rival.

 L’Ava emprèn la missió d’endinsar-se a la terra dels morts, salvar la germana i acomiadar-se de la mare.