I demà, el paradís, d’Antoni Vives i Ànima, de Wajdi Mouawad reben el Premi Llibreter 2014

Aquest barret no és meu, de Jon Klassen  rep el Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat

Premi Llibreter 2014

Un any més el Gremi de Llibreteres de Catalunya lliura els seus premis a les millors novel·les amb l’objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.
El Premi Llibreter es divideix en tres categories:  Premi Llibreter de Literatura Catalana, Premi Llibreter a Altres Literatures i  Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat

Les novel·les premiades han estat publicades dins del període comprès entre el 2 de maig de l’any anterior fins l’1 de maig del present any.
L’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona ha estat l’escenari del lliurament del premi en la seva 14a edició on a més de reconèixer la qualitat de les obres premiades d’aquesta edició , s’ha volgut fer una homenatge a llibreters amb 35 anys de dedicació a l’ofici; Enric Balanzó , soci de treball més antic de la cooperativa Abacus, Pep Bernades de la Llibreria Altair i Guillem Terribas de la Llibreria 22.

I demà el paradís d’Antoni Vives, Premi Llibreter de Literatura Catalana
I demà el paradís Anotni Vives
Antoni Vives s’endinsa en una narració a cavall de Cadaqués i  l’Illa de Fernando Poo,  la colònia espanyola  situada a Guinea,  als anys cinquanta del segle XX.
Una jove barcelonina anomenada  Teresa, hi acut per viure amb el seu marit, el terratinent Alberto Cirer, amb qui s’ha casat a distància.
Allà espera trobar el seu paradís però viura  en un entorn on  conviurà  amb  la natura salvatge, la violència i l’explotació.

I demà el paradís (RBA) és la tercera novel·la d’Antoni Vives després de la bona rebuda d’El somni de Farringdon Road  i  Les banderes de l’1 d’abril.

 

Ànima de Wadji  Mouawad , Premi Llibreter a Altres Literatures
animaL’autor de l’obra teatral Incendis’ narra a a la novel·la ‘Ànima’, el camí que ha de seguir Wahhch Debch  quan arriba a casa i descobreix  que la seva dona assassinada.
La policia sap qui és l’assassí, però ha fugit  i  Wahhch comença la recerca que es convertirà en cacera per trobar el culpable de l’horrible fet que el  portarà a un llarg viatge a través d’Amèrica, on  redescobrirà els records amagats  de la seva infància.
L’autor dóna veu als animals que es troba el protagonista durant el viatge i es converteixen en els narradors d’Ànima (Edicions del Periscopi/Destino).

Wadji  Mouawad ha escrit una novel·la brillant però al mateix temps dura i punyent sobre l’ànima humana i de com alguns fets podem despertar-nos els instints més primitius.

 

Aquest barret no és meu, de Jon Klassen , Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat
AQUEST BARRETJon Klassen ha dedicat una bona part de la seva trajectòria professional a fer il·lustracions de contes escrits per altres autors, però l’any 2011 va decidir  il·lustrar una història seva ‘ Aquest barret no és meu’, que destacava per un text breu ple de moments divertits protagonitzats per un peix que roba el barret d’un altre.

L’àlbum il·lustrat va rebre la prestigiosa medalla Caldecott d’or 2013, un premi  que distingeix des de 1938 al millor àlbum de cada any, i ha premiat a autors com Maurice Sendak o Arnold Lobel.
L’editorial Milrazones ha estat l’encarregada de la publicació en català i castellà d’aquesta història recomanada  de 3 a 6 anys.

 

Galeria fotográfica de l’acte del lliurament del PREMI LLIBRETER 2014