II Concurs Microrelats: Categoria A menys de 140 caràcters.

43 MICRORELATS OPTEN A LA CATEGORIA A. Microrelats amb menys de 140 caràcters.


Vota els 5 microrelats que més t’agradin.

Votacions fins el 20 de gener de 2013

RELAT 1
Jo dic A, ell diu B; jo dic blanc, ell diu negre; jo dic avui, ell diu demà; jo dic així, ell diu aixà; jo dic peix, ell diu carn; jo dic t’estimo i ell diu… jo més.

RELAT 2
LA VÍDUA NEGRA
Mata les seves parelles just després de fer-hi l’amor, però mai no
l’han processat: el codi penal encara no s’aplica als insectes.

RELAT 3
IRRESISTIBLE!
Era molt bonica.Al contenidor, entre deixalles, només trobaren
l’escombra i el llacet de la cua.Fou un crim passional.

RELAT 4
Primero miró dentro de sí, en lo más profundo, en el lugar que duele mirar de lo lleno que está y lo vacio que la hace sentir, a veces no sabía si el vacio era el todo.

RELAT 5
TRANSCENDIR
Dos nois pescadors contemplen com cueteja un peix. Mentre l’un se’n riu, l’altre membra el jorn en què quasi es va ofegar.

RELAT 6
SOLITUD
Una sirena es va despertar febrosa amb un ferm desig premut entremig dels dits i, els estels tots tremolaven.

RELAT 7
Habría sido el crimen perfecto si hubiera firmado la nota de suicidio con el nombre del muerto, en lugar del suyo— dijo el policía.

RELAT 8
“La nit dels Scouts”
I dalt d’un penyassegat,
l’infortuni mostrava
el mocador dels xiquets
que haurien d’haver baixat abans.

RELAT 9
En el desván.Ahí ocurrió todo.¿Y Ud quién es?El forense.¿Y qué esconde detrás de sus manos?Nada, la pistola con la que se cometió el crimen.

RELAT 10
La Taca
Tenia tota la vida que volia a les seves mans. Llàstima que no se les hagués rentat abans. Tot allò que estimava va quedar tacat.

 

RELAT 11
Empesa per la força, s’enquibí per un conducte sufocant, al final la llum l’enlluernà i els sorolls l’eixordaren. Era la benvinguda al mon”.

RELAT 12
Cuando él le dijo, desviando la mirada, que debía emprender un viaje imprevisto, supo que en adelante nada entre ambos volvería a ser igual.

RELAT 13
¡Agárrame! -le suplicó, aferrándose a un saliente. Mientras tanto, ella contemplaba absorta las olas batiendo al fondo del acantilado.

RELAT 14
No callan las manos. No se desleen ante el tajo o el despacho. Se disuelven palabras y firmas de espuma. Al despido lo salva la negociación.

RELAT 15
NARCISO
Tenía tan alta concepción de sí mismo, que, al borde de la muerte, lloraba, no por él, sino por la vida, que se quedaba sin él.

RELAT 16
UN POETA
Quiso expresar el silencio con palabras, y se quedó en los puntos suspensivos…

RELAT 17
Intolerància aliena
Fa dies que la mare va trencar l’ala del pare, i ha deixat de volar. Ara l’han sortir arrels, als menys tindrem de nou llenya.

RELAT 18
Decisió prorrogada
Avui tinc una bústia plena de cartes compromeses per enviar. L’he rumiat tant que possiblement les tornaré a enviar el dia abans de demà.

RELAT 19
DESESPERACIÓN
Ni siquiera en sueños encontró trabajo.

RELAT 20
LA ESTRELLA
El profesor de astronomía se equivocaba, pensó la niña en clase. El astro más brillante del universo seguía siendo su madre.

RELAT 21
EL MENOS ALLÁ
-A veces oigo voces, risas, conversaciones… creo que si alargara la mano hasta podría tocarles.
– Pero bueno… ¡ahora me dirás que crees en las personas!

 

RELAT 22
L’INVENT
Content amb la carpeta de papers.L’invent patentat:diposits d’amor i salut per posar als carrers. Ara però, necessitava els diners

RELAT 23
Autorretrato
Cuando recibió la última pincelada, reprochó al pintor: “Vaya soberbia la tuya, creer que merecías tener un doble.”

RELAT 24
El dibujo avergonzado
Se vio a sí mismo contrahecho y sin dudarlo un instante regresó a la mina del lápiz 2B de la que había salido.

RELAT 25
Ells
Li tendí la mà. L’atracció fou el seu somrís. S’endinsà  en el món de la màgia..Deixà enrere les seves quimeres. Els ull espurnejants. Eren resposts. I cregué en ELL

RELAT 26
SON
Son las doce horas, un minuto y quince segundos. Ya no lo son; ahora, como antes y como después, soy yo y nada más, al son del tiempo.

RELAT 27
SON TRECE
Yo, tú, vos, usted, él, ella, nosotros, nosotras, vosotros, vosotras, ustedes, ellos y ellas conjugan.

RELAT 28
Aprendices
¡Manos arriba! Un delincuente apuntaba. El otro dictaba planes infalibles.

RELAT 29
Algo sobrenatural
Venían de las galaxias más cercanas a conocer al terrícola.

RELAT 30
LA MORT DEL DESIG
Tries ser formiga, i t’hi trobes. Mors en menys d’un dia. Has donat forma al teu desig i has vist els pits de la veïna. Ella t’ha aixafat

RELAT 31
LLUITA
Em perdut els tresors que ens havia costat tant de temps, tants esforços, tantes vides, tantes hores, ens trepitgen, però seguirem lluitant fins a la mort si cal.

RELAT  32
FI
Ella el mirava amb desig des de l’amagatall. Ell era confiat i inexpert. Quan la tela va vibrar l’aranya va córrer en direcció al borinot.

RELAT 33
TARD
Va trigar massa a dir t’estimo. Ell ja no tenia bateria. Després de tants anys servint als amos els dos robots serien desactivats.

RELAT 34
Pampallugues
Sota l’epilèptica llum d’un neó provo d’empassar-me l’enèsim rom anyenc tractant, inútilment, d’oblidar la darrera candidata a convertir-se en la meva ex muller.

RELAT 35
Aire
Gaudeixo de l’aire. Respiro profund. La meva filla somriu i l’aire entra directe als pulmons. Avui no he escrit més que aire.

RELAT 36
Una companyia dubtosa
Viu amb l’amargor com a única companyia d’uns anys inoculats amb cianur. Fa veure què és feliç. S’ho creu. No s’ho creu. S’ho creu…

RELAT 37
“El ressò de la solitud”
Els meus ulls viatjaven, fixats en el nul moviment estàtic de la seva camisa.  Havia deixat de  respirar, com els morts en vida. Plovia.

RELAT 38
Deliri esbiaixat”
Plovia. Sovint embogia amb les tempestes.  Escrivia sota la pluja, en un full moll,  paraules destintades que dedicava al vent.

RELAT 39
RETORN.
Sentat en ales del vent, fermades les mans al destí, en Kevin arribà a ponent, embolcallat d’aplaudiments entusiastes. Aparcà l’ aura i saludà amb un somrís.

RELAT 40
Relat efímer
Mires. No mira. Mira. No mires. Mires. Mira. Us mireu. Desvieu la mirada.

 

RELAT 42
Quan el cor no et tracti bé no li vulguis cap resposta, simplement demana-li que et concedeixi un batec. Deixa’m decidir el final!Pregunta’m

 RELAT 43
“Va seure a la cadira de vímet, va mirar a l’horitzó, va tancar els ulls i va respirar fons. Feia molts anys que esperava aquell moment.”

 

[poll id=”15″]

11 COMENTARIS

 1. Efectivamente, Tomás, así ha sido. Avisé del fallo informático hace mes y medio. No me hicieron caso. ¿Qué farem?

 2. No sé si la votació popular és tant popular com pretén. tot i que només es pugui votar una vegada des de l’ordinador, hem de pensar que hi ha programes informàtics que amaguen la identitat (IP) de l’ordinador amb la qual cosa les votacions han pogut seguir a “granel”.

 3. Hola,

  Jo he presentat dos relats al concurs i, de moment, encara que no tinc opcions a guanyar per votació popular, estic força content de com van els resultats.

  D’altra banda, els comentaris del Perth m’han fet pensar en que realment no es pot garantir que 1 vot representi 1 persona i, per tant, tants vots representin a tantes persones reals, però crec que tots els què hi hem participat ja ho assumíem d’avançat i que el món d’Internet té aquestes coses que no son més que el trasllat de la picaresca (sobretot en aquest pais) al món virtual.

  Vinga, encara queda una setmana i mitja de concurs. Molta sort als que esteu més amunt !!

 4. Señor organizador, discúlpeme, quizás me he explicado mal. Cuando digo amañado no acuso directamente a la organización. Quiero decir que la votación popular nunca es mensurable y objetiva. Por ejemplo, depende de a cuánta gente envíes el enlace para que voten tus cuentos, pues las votaciones no se nutren de visitas anónimas y desinteresadas. En segundo lugar, y ya me lo han dicho varias personas, el sistema informático permite que una misma persona pueda votar varias veces desde el mismo ordenador, con lo que el resultado es aún más desproporcionado e injusto. Reitero: las votaciones populares, sobre todo en casos como este, siempre me han parecido de poca seriedad.

  Saludos.

  PD: Felicidades al ganador, sobre todo porque tiene muchos amigos.

 5. Perth, El concurs de microrelats premien al millor microrelat per votació popular i el millor per votació del jurat. Dos premis per cada categoria.
  Sobre si està ‘amanyat’ el concurs res de res.

 6. No hay compadreo aquí ni ná. ¿De verdad estas votaciones amañadas sirven para algo? ¿Aquí se valora la literatura o quien tiene más amigos de Facebook? Anda, anda, qué poca seriedad.

 7. Per un error i per no adaptar-se a la categoria el relat 41 ha estat eliminat i inclòs a la categoria B amb el número 28.

Comments are closed.