Del 15 al 18 de maig Barcelona celebra la 32a edició del Saló Internacional del Còmic

Els Palaus número 1 i 2 de la Fira Barcelona, amb un total de 32.000 metres quadrats, acolliran una nova edició del Saló.
salo_del_comic_cartell[CAT]Amb un increment del 70 per cent respecte a l’any passat el Saló del Còmic continuarà una edició més ser tot un referent del gènere.

El director del Saló del Còmic, Carles Santamaria ha presentat un avanç del Saló  que destacarà com a eix central, la presència del gènere bèl·lic en la historieta.

Santamaria també ha anunciat que la llista de convidats estrangers confirmats s’inclou a reconeguts autors com el periodista Joe Sacco, els britànics Andrew Wildman (Transformers) i Mike Carey (The Unwritten), l’argentí Eduardo Risso (100 Balas). També tindrem autores franceses com Audrey Spiry (En silencio), Chloé Cruchaudet (Mauvais genre); italians com Manuele Fior (La entrevista) i Pasquale Del Vecchio (WW2.2) o el serbi RM Guéra (Django Desencadenado), conformen els primers autors d’una llarga llista que han confirmat la seva presència al Saló del Còmic de Barcelona.

Còmics en guerra és el títol d’una gran exposició que aportarà una visió antològica de les vinyetes bèl·liques, dividida cronològicament en els diversos períodes de la Història, a més d’apartats dedicats als corresponsals de guerra i als genocidis i exilis.
La mostra comptarà amb més de 200 originals de còmics i il·lustracions d’autors de diferents nacionalitats, a més d’una posada en escena espectacular amb la col·laboració de diferents associacions de reconstrucció històrica.
Aquesta activitat ocuparà tot el recinte del Palau 1, una superfície d’uns 12.000 metres quadrats. “L’exposició comptarà amb la recreació escenogràfica de diferents guerres, on tindrem als Miquelets i la Coronela de Barcelona, una unitat de l’Exèrcit de l’Ebre i la Companyia 9, formada per republicans exiliats, que va alliberar París el 1944”. A més, hi haurà espai per a conferències, jocs d’estratègia, maquetes i videoprojeccions.

També destaquen les mostres antològiques dedicades als 75 anys de Batman i Lobezno. La maduresa del superheroi, personatge creat per Len Wein i Herb Trimpe i que celebra el seu 40 aniversari.

El Saló del Còmic també comptarà amb les exposicions dels guanyadors dels premis de la passada edició, com la del Gran Premi del Saló del Còmic 2013, que va ser per Purita Campos, i la de Miguelanxo Prado que va guanyar el premi a la Millor Obra del passat saló per Ardalén. L’egarenc Oriol Hernández i La piel del oso, premi a l’Autor Revelació, guardó patrocinat per la Fundació Divina Pastora, i el fanzine Adobo, Premi al Millor Fanzine.
El cartell del Saló,  és obra del dibuixant gadità Carlos Pacheco.