Cavalls salvatges, Formentera Lady, La serp i El Ciclop es publicaran en noves edicions que comptaran amb revisions inèdites de l’autor.

Jordi Cussà va morir l’11 de juliol de 2021 havent publicat tretze novel·les en vint anys. Uns mesos abans, l’editorial Comanegra publicava “El primer emperador i la reina Lluna”, obra guanyadora de l’11è Premi L’Illa dels Llibres. Aquest 2022 l’editorial dirigida per Joan Sala publicava Les muses.

Amb “El primer emperador i la reina Lluna” arribaria el  gran reconeixement envers a la seva obra, malgrat que la novel·la havia estat rebutjada i l’autor va fer que l’autor pensava que no veuria mai publicada.  Al Premi L’Illa dels Llibres es va sumar el premi Crítica Serra d’Or  i va ser finalista del premi Òmnium a Millor Novel·la de l’Any.

Comanegra anuncia, la publicació de noves edicions del díptic sobre els anys foscos de l’heroïna, format per “Cavalls salvatges” (2000) i “Formentera lady” (2015) a més de les novel·les que formen del que es coneix com la Trilogia de la Civilització, novel·la de novel·les d’aventura i aire històric formada per “La serp” (2001), “El Ciclop” (2017) i “Les muses” (2022).

En un comunicat als mitjans de comunicació  assegurem que “A Comanegra reunirem totes aquestes obres, en les seves edicions definitives, entre 2023 i 2024. Sortiran publicades a la col·lecció «Narratives», on ja hi ha El primer emperador i la reina Lluna i Les muses”.  La data de publicació de les obres estan previstes entre els anys 2023 i 2024 “Cavalls salvatges i “Formentera lady” es publicaran el 2023, i “La serp” i “El Ciclop” el 2024”.

Des de Comanegra asseguren que “La primavera passada vam adquirir els drets de les quatre novel·les, quedant en disposició de publicar-les immediatament”, però  per “poder treballar els textos com es mereixen, començarem a publicar aquestes reedicions a partir de l’any vinent.”

Precisament l’editorial Labreu comunicava el 9 de setembre que a finals d’anys finalitzarien els drets d’edició de l’obra  “Formentera Lady” assegurant que el fet obeïa “per obra i males arts d’una agent i una editorial”. En un comunicat asseguraven que fins al 31 de desembre de 2022 continuarien fent “presentacions i clubs de lectura allà on ens demanin de ser-hi per tal de revifar-ne la lectura i, sobretot, evitar que ens facin trinxar exemplars, cosa que cap de les dues editorials ha fet mai”, referint-se també a L’Albí, editorial amb els drets fins ara de “Cavalls salvatges”.

Ara Comanegra s’ha fet amb els drets d’edició de Cavalls salvatges, Formentera Lady, La serp i El Ciclop. De Cavalls salvatges serà la tercera edició que es publiqui: l’original de l’any 2000 ja va ser revisada el 2016 i publicada per L’Albí, i aquesta incorporarà un bon nombre d’esmenes que Cussà va fer sobre aquesta segona edició.

Pel que fa a “Formentera lady” i “La serp”, seran les primeres edicions revisades que es publiquin (i les que tindran més canvis), segons asseguren els responsables de Comanegra. L’obra “El ciclop”,  és l’única que, de moment, no s’han trobat anotacions per part l’autor.

Finalment l’editorial agraeix “a la família Cussà la confiança dipositada en el projecte de recuperació que va presentar Comanegra”  Algunes de les obres que recuperarà Comanegra havien estat descatalogades com ”La serp”.

A partir de 2023 Comanegra s’encarregarà de la reedició d’aquestes obres cabdals en la literatura de Jordi Cussà.

Lliurament de l’11è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES amb la presència del director i editor de l’editorial Comanegra i la germana de Jordi Cussà, Rosa Maria Cussà.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here