Un llibre ens ajuda a presumir de vins en 7 dies.

Presumeix de vins en 7 dies
Meritxell Falgueras
Columna /Salsa Books
128 pàgines
La somelier Meritxell Falgueras ha publicat Presumeix de vins en 7 dies, una guia per entrendre de vins en una setmana amb pròleg del músic Joan Manel Serrat.

Potser el seu títol és força agossarat i en set dies no tindrem temps per saber tot el que cal saber sobre el món dels vins, però si que podem afirmar que Presumeix de vins en 7 dies, és una bona guia per iniciar-se en el món del vi.
Meritxell Falgueras ens ofereix tot un seguit de consells per entrendre una mica més de vins i saber-ne les claus per saber escollir un bon vi, segons l’ocasió o el plat que cuinarem o menjarem.
Permet conèixer també les varietats de raïm, en les denominacions d’origen o en els passos que s’han de seguir-se per poder paladejar un bon vi sense por a ser enganyat.
Presumeix de vins en 7 dies està dividit en capítols que ajudaran a entrendre una mica millor el món del vi; la degusatció, la viticultura, l’elaboració, el servei, la història… Potser no arribarem a ser uns someliers però si que ens permetrà la lectura d’aquest llibre assoborir millor una copa de vi.
Al final del llibre per veure si hem entès les explicacions i consells podem fer un test per valorar els nostres coneixements.

Meritxell Falgueras és la cinquena generació d’una saga dedicada a la venda de vi. Llicenciada en humanitats, va estudiar museologia a Florència, literatura a París i va aprofundir en el mercat del vi a Londres.
El 2002 va obtenir el títol de sommelier i cinc anys més tard va ser escollida com la millor sommelier promesa de Catalunya i va obtenir el tercer premi en el concurs Nas d’Or.