‘Tres dies i una vida’, la nova novel·la de Pierre Lemaitre al setembre

L’escriptor francès publica novetat sense l’inspector Camille Verhoeven

Pierre Lemaitre 03Després de l’èxit de la sèrie Verhœven, i de guanyar el Premi Goncourt, Pierre Lemaitre torna amb una novel·la negra però no policíaca –tal com insisteix a remarcar el mateix autor–, on no hi ha una investigació, ni es busca culpable, sinó que ens trobem davant d’una història negra addictiva que explora els límits de la culpa i la innocència. Segons ha informat l’editorial Bromera en un comunicat.

A ‘Tres dies i una vida’ (Bromera/Salamandra), Lemaitre explora els racons més foscos de l’ànima humana i les conseqüències dels nostres actes amb una història sobre el crim i el càstig, inquietant, carregada de solitud i de por que arrenca a finals de 1999, una sorprenent sèrie de successos tràgics va sacsejar Beauval, el més important de tots, la desaparició del nen Rémi Desmedt. En aquesta regió coberta de boscos i habituada a un ritme lent, la sobtada desaparició del petit va causar estupor i fins i tot va ser considerada per molts dels habitants com un presagi de futures catàstrofes.

Pierre Lemaitre s’ha consolidat com un dels autors destacats de novel·la negra francesa gràcies a la sèrie dedicada a Camille Verhoeben i també a ‘Vestido de nóvia’ el seu particular homenatge al cinema de Hitchcock

Tot i debutar com escriptor als 55 anys després de bona part de la seva vida dedicant-se a fer de professor de literatura per a adults. No va ser fins a l’any 2006 quan publicava ‘Irene’, (Bromera/Alfaguara) la seva primera novel·la, després de ser rebutjat per una vintena d’editorials.

Avui en dia és un dels autors més destacats de la literatura francesa gràcies a les seves novel·les negres i també a ‘Ens veurem allà dalt’ obra guardonada amb el pretigiós premi Goncourt 2014.