“També això passarà” de Milena Busquets serà portada al cinema

L’argentí Daniel Burman en serà el productor de l’adaptació de la novel·la i ha destacat  “Ens encanta el projecte i, sens dubte, farem una gran pel·lícula junts”.

Milena-Busquets

La novel·la va ser publicada al gener d’aquest any per per les editorials Anagrama i Amsterdam Llibres aconseguint bones critiques i una excel·lent resposta per part dels lectors.
Ara l’Oficina Burman, amb seu a Buenos Aires han adquirit (a través de l’agència literària Pontas) els drets d’adaptació cinematogràfica de la novel·la També això passarà de Milena Busquets.

Daniel Burman és un director de cinema argentí, guionista i productor i les seves més de deu pel·lícules s’han presentat en festivals al voltant del món. El abrazo partido (2003) va ser guardonada amb el Gran Premi del Jurat en el Festival Internacional de Cinema de Berlin. Burman fou co-productor de l’exitosa pel·lícula Diarios de motocicleta, dirigida per Walter Salles (2004).

12674022015GrandesMilena Busquets va escriure la novel∙la pocs mesos després de perdre la seva mare i es despulla literàriament gràcies a Blanca, el seu alter-ego a la novel·la. La novel·la reflexiona sobre la vidTambé això passarà’ arrenca en el mateix dia del funeral de la seva mare al cementiri de Cadaqués. Blanca decideix passar l’estiu a la població de la costa catalana acompanyada dels seus dos fills de dos matrimonis diferents, però també el seu actual amant, els dos exmarits i dues amigues Cadaqués serà el refugi de Blanca per poder mostrar i aclarir els seus sentiments envers a la seva mare.

La pèrdua i la mort de la seva mare suposa un canvi que sembla despertar-la poc a poc del conte de fades que havia viscut fins ara.a i la mort i la relació amb la seva mare.

Tot i que en un inici ens descriu una relació entre mare i filla marcada per amor-odi a mesura que avancem en la lectura, la duresa i retrets inicials es convertiran en una carta d’amor oberta, sincera i al mateix temps punyent.

La mort, el desig i el sexe també són els temes que aborda Busquets a la novel·la i ho fa obertament i sense embuts.
La novel·la va molt més enllà del relat autobiogràfic i Milena Busquets aconsegueix sorprendre amb una història directa i sense miraments però al mateix temps, plena d’humor i ironia on hi destaquen també unes frases i missatges que no ens deixaran indiferents