La XXIII edició del Saló del Manga de Barcelona tanca amb la xifra de 148.000 visitants.

BOLA DE DRACSembla ser que el Saló del Manga de Barcelona no té sostre i any rere any creix en nombre de participants però també pel que fa als expositors i activitats.

L’edició més ambiciosa ha tornat a oferir xifres espectaculars amb la presència de 148.000 visitants.

La directora del Saló del Manga de Barcelona Meritxell Puig ha senyalat que “la edició d’enguany ha suposat un gran repte i esforç per part de FICOMIC al ser un Saló del Manga que ha tingut una durada de cinc dies.’

Pel que fa a les novetats ‘En aquesta edició hem introduït alguns canvis per millorar l’experiència dels visitants i aquests han respost de forma entusiasta. L’èxit d’aquesta edició demostra que hi ha més afició que mai al manga”.  I afegeix “Hem tingut tant mangakas de primera fila, com responsables de series d’anime d’èxit i professionals relacionats amb la cultura popular japonesa. Tots ells han sigut molt ben acollits pel nostre públic”.

Entre els convidats al saló han destacat els noms de l’autor de Rainbow, los siete de la celda 6 bloque 2 Masasumi Kakizaki, l’autora d’El monstruo de al lado Robico, l’autor de Twin Star Exorcists Yoshiaki Sukeno o l’autora de No me lo digas con flores, Yoko Kamio.

Els robots i Mazinger Z, protagonistes del Saló del Manga

Els altres grans protagonistes del Saló del Manga de Barcelona han estat els robots, amb els quals els visitants han pogut interactuar a la Zona d’Exhibició de Robots.

El robot terapèutic Nuka ha estat un dels més destacats, acompanyat del Dr. Takanori Shibata de l’Institut Nacional de Ciència i Tecnologia Industrial Avançada del Japó, que ha explicat les perspectives de futur i les funcions dels robots a la societat actual.

Mazinger Z ha estat un altre dels robots més destacats, amb una exposició dedicada a ell i la presència d’Alfredo Garrido García, cantant de la versió espanyola de la mítica sèrie de televisió dels 70.

100 anys de l’anime i 25 anys de Bola de Drac

El Saló del Manga ha celebrat dos efemèrides, els 100 anys de l’anime, que ha comptat amb les projeccions de grans clàssics  i amb la presència de Masao Maruyama.

També s’han celebrat els 25 anys de l’edició de la sèrie blanca de Bola de Drac, amb la presència dels editors que van aconseguir la publicació a Espanya i dels responsables actuals de les edicions del manga i l’anime protagonitzats per Son Goku.

Entre les exposicions del Salo del Manga  han destacat  les dedicades a Jiro Taniguchi, a l’autora del cartell Kenneos, la gran exposició temàtica Somien els mechas amb ovelles elèctriques? o la Tamashii World Tour.