Murakami, Javier Sierra,David Vann, Ildefonso Falcones, John Lanchester, Albert Espinosa, John Irving, tornen aquest 2013.

Més novetats literàries del 2013

El 2013 pot ser un bon any literari.
Una de les novetats destacades del 2013 és ‘En una sola persona (Ed 62) de John Irving.

Per la seva banda, les editorials Empúries i Tusquets publicaran el mes de febrer ‘Després del terratrèmol’ de l’escriptor japonès Haruki Murakami, on narra sis històries de personatges que van presenciar el desastre de Kobe del 1995.
Alan Bennet, l’autor d’Un lectora poc corrent, publicarà Indecències (Empúries/Anagrama). Es trcata de dos relats eròtics irònics i amb molt humor.

El premi llibreter 2010, David Vann  intentarà  el mes de febrer continuar  amb ‘Terra (Empúries/Mondadori), l’èxit assolit amb Sukkwan Island i Desolacions.
El també premi Llibreter, John Lanchester publicarà ‘Capital (Anagrama) i Amélie Nothomb ‘Matar al padre’, (Empúries/Anagrama)L’autor de la novel·la El sindicat dels policíes jueus, Michel Chabon ens acostarà la crisi discogràfica a A telegraph Avenue (Amsterdam/Mondadori)

Paolo Giordano s’endinsarà el mes de març en la guerra d’Afganistan a  la novel·la  El cos humà (Edicions 62/Salamandra)  L’enterna candidada al premi Nòbel de Literatura, l’escriptora Alice Munro publicarà Estimada vida (Club editor/Lumen).
Un clàssic com és  Don DeLillo publicarà a Seix Barral   ‘Americana’. La mateixa editorial serà l’encarregada de l’edició  de ‘Cambios’ del premi Nobel de Literatura 2012, Mo Yan.

Alfaguara publicarà Un gramo de odio, de Frantz Delplanque, Venganza, de Benjamin Black

Encara no hi ha data de publicació però aquest 2013, Tom Wolfe presentarà Retorn a la sang (Columna/Anagrama).

La nova editorial del grup 62, Fanbooks publicarà Meravellós desastre (Fanbooks/Suma) de Jamie McGuire, una novel·la que ha obtingut un important èxit a les xarxes socials i Amazon.
El mes de febrer l’editorial Proa presentarà  ‘De sobte un truc a la porta’ un recull de 35 contes de l’escriptor Etgar Keret i La Magrana edita ‘Perfums’ de  Philippe Claudel.
Edicions 62 després de l’èxit de Stoner,  John Williams  publicarà August, la novel·la amb què va guanyar el National Book Award.

 

Carmen Posadas, Javier Sierra, Ildefonso Falcones i Albert Espinosa, les principals novetats en castellà.

L’editorial Planeta publicarà aquest primer trimestre ‘El testigo invisible’ de Carmen Posadas ‘Peores maneras de morir’, de Francisco González Ledesma.; ‘Carvalho: Huidas’ de Manuel Vázquez Montalbán  i  ‘El maestro del Prado’ de Javier Sierra.

Rosa Montero torna amb ‘La ridícula idea de no volver a verte’, que compartirà taula de novetats amb Antonio Muñoz Molina  ‘Todo lo que era sólido'(Seix Barral) i Pere Gimferrer amb ‘Alma Venus’,
El darrer guanyador del Premi Cervantes 2012 José Manuel Caballero Bonald, presentarà ‘El oficio de lector’.
L’autor de La catedral del mar Ildefonso Falcones ambienta la nova novel·la  ‘La reina descalza’ (Mondadori)  en el segle XVIII.

Alfaguara publicarà El azar de la mujer rubia, de Manuel Vicent, Tiempo de inocencia, de Carme Riera, Óscar y las mujeres, de Santiago Roncagliolo i El luminoso regalo, de Manuel Vilas.

Albert Espinosa també treu novetat aquest primer trimestre, tot i que Random House Mondadori encara no ha confirmat data i títol de l’obra.

Aposta forta  de les editorials Columna i Destino amb ‘El guardián insivible’, de Dolores Redondo que podria convertir-se en una de les sopreses de la temporada literària
Destino publicarà a principis del mes de febrer  Estaba en el aire de Sergio Vila-Sanjuan,  obra guanyadora del darrer premi Nadal.