Les votacions del IV Premi de L’illa dels llibres i les recomacions d’estiu les notícies més llegides del mes de juliol

Us oferim els 10 articles més llegits del mes de juliol de 2014 a L’illa dels llibres.

Els 15 de l'estiu 20141-Vota el IV Premi dels Lectors de L’illa dels llibres.
Convocada la quarta edició del Premi dels Lectors de L’illa dels llibres on oferim la possibilitat als lectors de votar 5 de les 15 obres proposades. Les votacions es poden fer fins el dia 26 d’agost.

2-Les recomanacions de l’estiu 2014 de L’illa dels llibres.
Cada any per aquestes dates, L’illa dels llibres ofereix ‘Els 15 de l’estiu’ recomanacions de lectures interessants i variades.

3-Les recomanacions de l’estiu de la Llibreria Al·lots.
Hem demanat a Paula Jarrin,  responsable de la Llibreria Al·lots que ens faci algunes recomanacions infantils i juvenils per aquest estiu.
Llegeix a la platja, a la muntanya, al càmping o allà on estiguis. Llegiu sols o acompanyats. Pot ser, aquest estiu, el cuc de la lectura es quedi per sempre més amb tu.

4-Sorteig de tres lots de Premi Llibreter.
L’illa dels llibres gràcies a les editorials RBA i Edicions del Periscopi ha sortejat tres lots de llibres format per les  novel·les Ì demà el paradís d’Antoni Vives i Ànima  de Wajdi Mouawad. Per participar en el sorteig hem demanat que ens expliqueu la vostra relació amb els llibreters i les llibreries.

Mai Jia - Illadelsllibres 20145-Entrevista:  Mai Jia, l’autor d’El do ens revela els seus secrets.
Mai Jia,ha publicat la primera novel·la en català i castellà després de  convertir-se en tot un bestseller a la Xina.
Mai Jia  ha publicat diverses novel·les al país asiàtic amb xifres de vendes que superen els 16 milions d’exemplars i  és seguit per més de 20 milions de xinesos a les xarxes socials.

6-I demà, el paradís, d’Antoni Vives i  Ànima, de Wajdi Mouawad  reben el Premi Llibreter 2014.
Aquest barret no és meu, de Jon Klassen  rep el Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat. Un any més el Gremi de Llibreteres de Catalunya lliura els seus premis a les millors novel·les amb l’objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.
El Premi Llibreter es divideix en tres categories:  Premi Llibreter de Literatura Catalana, Premi Llibreter a Altres Literatures i  Premi Llibreter d’Àlbum Il·lustrat

7-Convocada la V edició del ‘Concurs Fotogràfic d’Estiu’ de L’illa dels llibres.
Busquem fotos originals on el llibre sigui protagonista.
Data límit per poder participar 31 d’agost de 2014.

Johan Theorin -Illa dels llibres8-Entrevista: Johan Theorin ‘no m’agrada deixar misteris sense resoldre’.
L’escriptor suec tanca la tetralogia de misteris ambientada a l’illa d’Öland’ amb El último verano en la isla i avança a L’illa dels llibres els nous projectes. Situades a l’illa d’Oland, les novel·les de Johan  Theorin saben captivar al lector amb la combinació de la millor novel·la negra i una bona dosis de misteri i llegenda.
L’escriptor suec Johan Theorin publica el darrer lliurament de la seva tetralogia El cuarteto de Öland (Roja y negra), situant l’acció de cadascuna de les quatre novel·les en una estació de l’any diferent.
La hora de las sombras, se situava a la tardor, La tormenta de nieve a l’hivern,  La marca de la sangre a la primavera sueca i finalment El último verano en la isla a l’estiu de l’illa sueca.

9-Els jardins de la Dissidència de Jonathan Lethem. els jardins de la dissidencia
La novel·la narra les ideologies que han predominat als Estats Units pràticament en el darrer segle i  com una familia nord-americana  durant tres generacions  ha viscut aquests fets des de  la lluita pels drets civils, el comunisme, moviment hippie i les comunes dels anys 70 a més del moviment Occupy actual.
Per escriure la novel·la, Jonatham Lethem ha buscat inspiració en la seva història familiar i les protagonistes  d’Els jardins de la Dissidència, Miriam i Rose Zimmer  tenen molts punts en comú amb la mare i l’àvia de l’autor que durant un temps va viure en una comuna hippie a Brooklyn.

10-Mor l’editor Josep Forment als 52 anys.
Forment va destacar en el món editorial  per la seva trajectòria professional i per la tasca d’editor i traductor.  Actualment era l’editor de l’Editorial Alrevés,  qui avui ha donat a conèixer la notícia de la seva mort per mitjà d’un comunicat on destaquen la personalitat de l’editor i defineixen com una persona modesta, intel·ligent, lúcida i generosa.