L’escriptor cubà ha estat guardonat amb el premi Pepe Carvalho en el marc de la BCNegra. 

Leonardo Padura ha agraït el guardó i ha recordat a l’escriptor Manuel Vázquez Montalban i al llibreter Paco Camarasa.

Leonardo Padura és conegut per les seves novel·les policíaques protagonitzades pel detectiu Mario CondePasado perfectoVientos de cuaresmaMáscarasPaisaje de otoñoAdiós, Hemingway, La neblina del ayer La cola de la serpiente. Leonardo Padura ha recorda que “el personatge de Mario Conde és net literari de Philip Marlowe i fill de Pepe Carvalho.

També és autor de La novela de mi vidaHerejes, el llibre de relats Aquello estaba deseando ocurrir o El hombre que amaba a los perros. Aquesta última destaca per la reconstrucció del relat històric a l’entorn de la figura de Trotski i el seu assassí, Ramón Mercader.
L’escriptor cubà va dedicar-se durant molts anys al periodisme, fet que li  va servir per guanyar “experiència i una vivència que no tenia’’. Admirador de l’obra de Hammett, Chandler, Vázquez Montalbán i Sciascia, les  novel·les policíaques Padura fa una crítica a la societat cubana

Ha estat reconegut amb el  Premi Internacional de Novel·la Històrica Barcino, el premi Princesa d’Astúries de les Lletres, Café Gijón, el Dashiell Hammett, el Premio de las Islas 2000 i el Brigada 21.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here