L’any 2017 es commemora el centenari del naixement de Carson McCullers (19 de febrer) i els cinquanta anys de la seva mort (29 de setembre).

L’altra editorial i Seix Barral recuperen l’obra de l’autora nord-americana considerada com una de les grans autores de tots els temps.

Lula Carson Smith, coneguda literàriament com a Carson McCullers va néixer a Geòrgia el 19 de febrer de 1917. Va escriure als 24 anys la primera novel·la El cor és un caçador solitari, on ja va començar a explorar temes que l’acompanyarien durant la resta de la seva carrera literària com el dolor, la solitud o la incomunicació.

L’any 1941 va publicar Reflexos en un ull daurat i sis anys més tard 1946 Frankie Addams. També és autora dels contes La balada del cafè trist (1951) i Rellotge sense busques.

L’altra editorial publica ara en català Frankie Addams, traduïda per Jordi Martín Lloret després de recuperar l’any 2016 La balada del cafè trist, amb traducció de Yannick Garcia.

L’editorial catalana anuncia la publicació a la tardor coincidint amb el cinquantè aniversari de la seva mort de la novel·la El cor és un caçador solitari.

Per la seva banda Seix Barral publicarà l’obra completa amb noves cobertes de Sara Morante i pròlegs de Jesús Carrasco, Paulina Flores, Rodrigo Fresán i Cristina Morales. Els primers títols publicats són La balada del café triste, Reflejos en un ojo dorado, Reloj sin manecillas o El aliento del cielo.

Al juny Seix Barral publicarà El corazón es un cazador solitario, «El mudo» y otros textos i Iluminación y fulgor nocturno.