‘Geografía humana y otros poemas’ amb il·lustracions de Noemí Villamuza recull els millors poemes publicats 1950 i 2005.

L’editorial Nòrdica s’ha encarregat de l’edició especial que també compta amb un pròleg de Luis Antonio de Villena que defineix a Gloria Fuertes com una persona que va estar, «del costat dels humiliats i ofesos i dels perdedors fossin de la clase que fossin’.

Villena també destaca que ‘Pocs poetes moderns han estat tan llegits i populars com a Glòria Fuertes —que va arribar a ser fins a personatge de sketches còmics—, però pocs poetes també tan incompresos, en un afany dolent i maldestre que la sàvia facilitat li restés prestigi»’

Geografía humana y otros poemas també recull en forma d’epíleg el poema que el seu amic José Hierro li va escriure a «Hablo con Gloria Fuertes frente al Washington Bridge».

Nascuda a Madrid el 28 de juliol de 1917, Gloria Fuertes va destacar sobretot en el terreny del de la poesia especialment la dedica al públic infantil amb unes històries plenes d’humor i també d’un cert surrealisme. Gloria Fuertes assegurava que ‘els nens que llegeixen poesia s’aficionen a la bellesa del llenguatge i seguiran llegint poesia tota la seva vida’.
L’escriptora va morir l’any 1998 deixant també un llegat literari que inclou novel·les i poesies adreçades al públic adult