La catalana Montse de Paz ha guanya el Premi Minotauro de Ciència Ficció i Literatura Fantàstica


La catalana Montse de Paz ha  guanyat el Premi Minotauro de Ciència Ficció i Literatura Fantàstica amb ‘Ciudad sin estrellas.

El premi  amb una dotació de 10.000 euros ha comptat amb un jurat format per  Víctor Conde, guanyador de la setena edició del Premio Minotauri, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Laura Falcó, Ángela Vallvey i José López Jara com a secretari.
A la VIII edició del Premio Minotauro s’han presentat 191 manuscrits, la major part procedents d’Espanya i la resta d’Amèrica Llatina, especialment de Mèxic i Xile.

Argument de la novel·la;
Ziénaga és un paradís de ciment i neó, sota un cel invariablement gris durant el dia i ataronjat a la nit. Però en els fòrums dels caçadors d’antiguitats es parla d’un altre món fora dels murs de la ciutat. Un món molt diferent al de les versions oficials, segons les quals un desert inhòspit envolta les escasses zones habitables del planeta. No obstant això, les autoritats estatals s’afanyen a silenciar aquests  rumors i els anomenats «misticoides» són considerats rebels i castigats pel sistema.

Qui és Montse Paz?
Montse de Paz és llicenciada en Filologia Anglesa. Ha col·laborat durant més de quinze anys en diverses organitzacions humanitàries. Ha escrit nombrosos articles de premsa, d’opinió, reportatges i entrevistes. Redactora i directora de dues revistes, ha publicat diveros llibres de ficció, relats breus  i poesia.