Kenizé Mourad ens trasllada a la ciutat d’or i argent.

L’autora de la novel·la De part de la princesa morta, Kenizé Mourad, ha publicat A la ciutat d’or i argent. Mourad narra la vida de Hazrat Mahal, la jove orfe que es coberteix reina de Lucknow, coneguda com la ciutat d’or i argent per la seva riquesa i bellesa.
A la ciutat d’or i argent comença a començaments de 1856, quan la Companyia de les Índies sotmet a la ciutat de Lucknow a la tutela britànica, la qual cosa provoca una insurrecció encapçalada per la quarta esposa del rei, Hazrat Mahal, que serà qui encarna la resistència a l’invasor.
Mahal va ser l’única dona que un segle abans de la independència de l’Índia va gosar rebel·lar-se contra el poder britànic.
Al llarg de dos anys, Hazrat Mahal es converteix en el cor i l’ànima de la revolta, i amb l’ajut del fidel rajà Jai Lal i dels soldats indis de l’exèrcit britànic —que creuen en la causa de la reina i estan disposats a fer qualsevol sacrifici per ella—, aconsegueix liderar la resistència.
Basada en fets i personatges reals, aquesta fascinant novel·la històrica també parla de la relació amorosa entre la carismàtica reina i el seu heroic cap militar.
A la ciutat d’or i argent segueix en la línia de De part de la princesa morta, i tracta la confrontació entre l’Occident i l’Islam, i la posició de les dones musulmanes en la societat.