El repàs dels llibres que llegirem aquest any i l’entrevista a Marta Rojals entre els més llegit del mes de gener

Consulta els 10 articles més llegits del mes de gener de 2014 a L’illa dels llibres.

Novetats  Literàries del 2014

1-Què llegirem aquest any 2014?
L’illa dels llibres us ofereix la llista de les principals novetats en castellà i novel·la traduïda.

Marta Rojals, l'altra2- Entrevista a Marta Rojals.
L’autora de ‘Primavera, estiu, etcétera’ presenta a L’illa dels llibres L’altra’ la segona novel·la.
La capacitat d’observació  de Rojals es torna a posar de manifest amb L’altra, una novel·la marcada per la crisi econòmica i laboral que pateixen els  protagonistes.
Marta Rojals segueix amb un estil propi  malgrat que ens presenti ara una novel·la molt diferent a Primavera, estiu etcètera.
Amb L’altra, Marta Rojals es va consolidant  com una de les veus narratives més destacades de la literatura catalana actual.

fare-tot-el-que-tu-vulguis Batallé3- Un tastet de  Faré tot el que tu vulguis
Guanyadora del Premi Prudenci Bertrana, ‘Faré tot el que tu vulguis” retrata una dona de 43 anys, casada i amb dues filles, que mai ha estat infidel a la seva parella però que coneix en un avió un jove “molt atractiu”.
Iolanda Batallé és actualment la directora editorial de La Galera i  va debutar com a novel·lista amb La memòria de les formigues (Amsterdam 2009) per després publicar el recull de relats ‘El límit exacte dels nostres cossos’ (Amsterdam 2011)

Novetats en català 2014 - Illa dels llibres 4- Les novetats en català del 2014.
Marta Rojals, Vicenç Pagès Jordà, Maria Carme Roca i Manuel Bauxauli entre les principals novetats literàries en català del 2014 El 2014 promet ser un bon any literari en català i les editorials  ja han presentat algunes de les seves propostes més  importants.

5- Sorteig L’altra de Marta Rojals.
L’illa dels llibres gràcies a l’editorial RBA ha sortejat 3 exemplars de L’altra de Marta Rojals.
Per poder participar calia respondre a la pregunta Per què  vols  llegir L’altra de Marta Rojals?
Entre totes les respostes rebudes hem sortejats els tres exemplars.

wonder6-.WONDER, una novel·la molt humana i plena de sentiments.
Wonder ens ofereix una faula sobre la superació personal i lluita contra les adversitats.
Comparable amb l’excel·lent novel·la de Mark Haddon, ‘El curiós incident del gos a mitjanit. Wonder és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats.
R J Palacio debuta com a escriptora  amb Wonder/ La lección de August  (La Campana/Nube de tinta), després de treballar com a dissenyadora  de portades de llibres.

banner BCNEGRA 20147-Andrea Camilleri el gran protagonista de la BCNegra.
Del 30 de gener al 8 de febrer la ciutat de Barcelona torna a viure el festival dedicat a la novel·la negra. La novena edició del festival BCNegra podrá comptar per fi amb l’escriptor sicilià Andrea Camilleri.
El creador de Montalbano  rebrà el  6 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona el premi Pepe Carvalho un dia després participarà en una trobada amb els seus lectors.

Lots llibres panera8-Sortejada la gran panera literària.
Més de 250 persones han participat en la primera edició de La Gran Panera Literària.L’illa dels llibres ha sortejat els 12 lots de llibres (amb gairebé una cinquantena d’exemplars)  entre tots els participants

9-El fenomen de la personalització arriba a les novel·les.
Vols ser el protagonista d’una novel·la?  Neix la plataforma ‘tu-protagonista.cat’ que ofereix novel·les personalitzades. Les novel∙les són textos originals, escrits per escriptors i periodistes específicament per aquest projecte, pensats per oferir el màxim grau de personalització possible.

Care Santos Premi Ramon Llull10-La passió per la xocolata premia a Care Santos amb el Ramon Llull.
Desig de xocolata és la història de tres dones que viuen en tres èpoques diferents  i que els uneix una xocolatera de porcellana blanca des del moment en què es trenca fins a la seva fabricació.
Per aquest motiu Desig de xocolata ens trasllada en un primer moment a la Barcelona actual per anar viatjant en el temps fins arribar al segle XVIII fent un recorregut per la tradició xocolatera de la ciutat de Barcelona.