Els llibres que llegirem el 2014

L’illa dels llibres us ofereix la llista de les principals novetats en castellà i novel·la traduïda

Novetats  Literàries del 2014

Entre els plats forts en castellà Enrique Vila-Matas presentarà Kassel no invita a la lógica (Seix Barral), Juan José Millàs amb La mujer loca (Seix Barral)  i Agustín Fernández Mallo segueix amb la sèrie nocilla amb la publicació de Limbo del nocillero (Alfaguara).

Almudena Grandes segueix amb  Episodios de una Guerra Interminable i publicarà el mes de març Las tres bodas de Manolita (Tusquets) i Gabi Martínez continua amb els seus viatges i a Voy (Alfaguara) ens oferirà una nova visió de Nova Zelanda.

La recent guanyadora del premio Cervantes, Elena Poniatowska publica El universo o nada  (Seix Barral), Jenn Diaz presenta  Es un decir (Lumen) i Ray Loriga, “Za Za, Emperador de Ibiza” (Alfaguara),

L’editorial Anagrama publicarà El hombre bicolor, l’obra póstuma de Javier Tomeo i Alfaguara presentarà novetats de dos autors del seu catàleg La lluvia del tiempo de Jaime Bayly  i Lejos de Santiago Roncagliolo.


Pel que fa a les traduccions aquets primer trimestre ens portarà importants novetats  on destaquen Billie d’ Anna Gavalda (Ed 62/Seix Barral), El valle del asombro” (Planeta), de Amy Tan,

Barba Azul, d’ Amélie Nothomb, “Goat Mountain” (Empúries/ Random), de David Vann a més de Lionel Asbo-Estat d’Anglaterra de Martin Amis (Empúries/Anagrama).

Qui també tornen a l’actualitat literària són Colm Toibin amb El testamento de María, Jhump Lahiri amb La hondanada, Donna Tartt amb El jilguero i Jonas Jonasson,  l’autor de L’avi de 100 anys que es va escapar per la finestra’  que ara presentarà L’analfabeta (La Campana/Salamandra) amb una immigrant africana a Suècia com a protagonista.

Proa i Seix Barral publiquen L’herba de les nits de Patrick Modiano, RBA La investigación de   Philippe Claudel i  Seix Barral edita  “Un viaje a la India  de Gonçalo Tavares, una obra que l’any 2012 va publicar en català l’editorial Periscopi que ara presentarà  ‘Anima de Wajdi Mouawad  

Roberto Saviano s’endinsa en el món del tràfic de drogues a Zero Zero zero (Empúries/Angrama)

 

Un 2014 molt negre
L’editorial Rba presenta novetats interessants en gènere negre aquest primer trimestres on destquen “Un hombre sin aliento” de  Philip Kerr  que segueix amb el personatge de Bernie Günther , Yo fui Johnny Thunders  de Carlos Zanón , “No hay lugar secreto” de Tana French  i l’autor de Drive, James Sallis publicarà La agonia del asesino.

El mes de març no podem oblidar  Heridas abiertas, la primera novel·la publicada per l’autora de Perduda, Gillian Flynn.
Serà també un trimetres amb aires clàssics  i cares habituals del gènere amb les novetats  de “Muerte entre líneas” (Seix Barral) de  Donna Leon ,  Kinsey y yo” (Tusquets), Sue Grafton,  Doble silencio” (Maeva) de Mari Jungstedt; “i  “Temor a la verdad” (Plaza&Janés) de Mary Higgins Clark.

El gènere negre també presentarà les novetats d’ Andrea Camilleri amb  “Juego de espejos” (Salamandra/Ed 62))  i John Banville seguirà amb el personante de Philip Marlowe de Raymond Chandler a La rubia de los ojos negros (Alfaguara)

Isabel Allende presenta El juego de Ripper (Plaza&Janés),  i Don Winslow; Tras la pista del espejo de Buda” (Random) sense oblidar “La ventana rota” (Umbriel), de Jeffery Deaver o “Esquivar la muerte” (Roca), de Peter James.

 

Vols saber les principals novetats en català del 2014? Clica en aquest enllaç