Aquest any tampoc, Murakami

Dijous a les 13.00h s’anunciarà el nou Premi Nobel de Literatura.

murakami

L’escriptor japonès encapçala cada any les apostes per endur-se el Premi Nobel de Literatura, però és poc probable que finalment s’emporti el màxim guardó literari.

No es discuteix la seva qualitat literària i la seva aportació amb novel·les com Kafka a la platja, 1Q84 Tokio Blues. Murakami potser ja és massa conegut pels membres de l’Academia sueca i aquest fet sempre juga en contra.

Fa uns dies, Peter Englund, secretari de la Acadèmia Sueca, va comentar que aquest any la llista va iniciar-se en 210 nominats  on apareixien 36 noms nous respete als aanys anteriors.

És molt difícil que es produeixin filtracions i la premsa juga a fer travesses de qui pot guanyar. Fins i tot les cases d’apostes també juguen en el seu paper, especialment Landbrokes que cada any ofereix als seus clients la possibilitat de fer la seva aposta.

Ngugi Wa Thiong’o, Svetlana Aleksijevitj, Adonis, Ismail Kadare, Patrick Modiano, a més Murakami encapçalen la llista dels més ben posicionats segons la casa d’apostes, al costat de reconeguts autors com Philip Roth, Milan Kundera, Umberto Eco, Salman Rushdie o Thomas Pynchon.
Entre els autors espanyols destaquen Juan Goytisolo  i Javier Marias tot i que allunyats de les primeres posicions.

Però mai se sap, perquè l’any anterior la guanyadora va ser l’eterna candidata Alice Munro i potser l’escriptor japonès podrà anunciar  finalment Aquest any sí!
O bé haurem de cercar un any més a google per saber qui és en realitat el guanyador/a i buscar també  aquelles editorials petites que per vocació i estima a la literatura van publicar en el seu dia  alguna obra del premiat d’aquest any.

Facin les seves apostes però fins aquest dijous a les 13.00h no sabrem qui guanyarà el Premi Nobel de Literatura 2014.