La novel·la ‘El presoner del cel’ de Carlos Ruiz Zafón en català.

Publicada en castellà el 17 de novembre, la tercera part de la trilogía d’El cementiri dels llibres oblidats, Zafón recupera l’esperit de L’ombra del vent.

L’editorial Planeta també s’encarrega de l’edició en català de la novel·la de Carlos Ruiz Zafón. A més de la traducció catalana properament  es publicarà a Itàlia i al Regne Unit.

Segons Zafón aquesta tercera part compta amb un ritme narratiu molt més àgil que la fosca i obscura El joc de l’àngel.

De fet, Carlos Ruiz Zafón destaca la lluminositat d’El prisionero del cielo i també destaca que ara es desvetllaran algunes claus importants de la tetralogia ‘’ara les peces del trencaclosques comencen a encaixar i veurem la jugada que s’oculta darrere d’aquesta saga d’El cementeri dels libres oblidats. Ara totes les claus són reinterpretades i aquelles claus o peces que semblaven inconnexes ara tindran sentit.’’

Carlos Ruiz Zafón Zafón qualifica també les seves novel·les com un caleidoscopi d’històries que es poden llegir independentment, però que estan interconnectades.”
El prisionero del cielo torna a recuperar personatges ja coneguts dels seus lectors, com Daniel Sempere i Fermin Romero, sense oblidar indrets enigmàtics com El cementiri dels llibres oblidats. La lluita entre el be i el mal torna a manifestar-se en la nova novel·la, i en aquesta ocasió apareix en escena un nou personatge anomenat Mauricio Valls, que serà força recordat entre els lectors per la seva maldat.

 Nadal de 1957.
El Nadal del 1957 és el punt de partida d’El prisionero del cielo i la llibreria dels Sempere el lloc on comença la novel·la. Una conversa entre Daniel Sempere i el seu pare  sobre com millorar les vendes de la llibreria inicia una narració que comptarà amb personatges com Fermin Romero que en aquests moments es troba preparant la seva boda amb Bernarda.
De cop i volta un misteriós personatge visita la llibreria dels Sempere i Fermin Romero anirà recordant episodis foscos de la seva biografia quan va estar empresonat als calabossos del castell de Montjuïc on, després de l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona el 1939, es practicava una implacable repressió sota la direcció del frustrat lletraferit  Mauricio Valls, posteriorment prohom del règim.