Els cementiris de Neil Gaiman.

Indiscutible el talent de Neil Gaiman i la seva capacitat per crear històries sorprenents. L’autor d’El llibre del cementiri i Coraline ens ofereix un recull d’onze relats majoritàriament de por a El cementiri sense làpides i altres històries negres.
Un pacte amb la mort, una trobada amb una bruixa, la veritable recerca del Sant Greal, la prova per entrar en un selecte club d’estafadors, una competició d’històries fantàstiques, la història d’un noi que no sap com parlar amb les noies, una investigació detectivesca, els secrets que amaga la caixa de sorpreses d’en Jack són algunes de les històries que publica Neil Gaiman a El cementiri sense làpides i altres històries negres (Estrella Polar)
L’any 2009 es va publicar El llibre del cementir, una història protagonitzada per Nob, un noi amb només 6 anys, que ha estat abandonat en un cementeri. Una parella de morts, el senyor i la senyora Owens, se’n farà càrrec. Els senyors Owens, després de consultar-ho amb la resta d’habitants del cementeri, adopten a en Nob. De mica en mica Nobody Owens anirà aprenent, de la mà d’extravagants personatges, a controlar la seva ment, a aparèixer i desaparèixer sense ser vist i altres propietats dels “morts”. Les coses s’aniran complicant quan en Nob descobreixi que l’assassí dels seus pares el persegueix per matar-lo. Necessitarà l’ajuda de la seva amiga Bipper per sobreviure.
Les influències de Neil Gaiman sempre han estat els clàssics com Tolkien, C S Lewis i Chesterton. Des de ben petit tenia molt clar que volia ser escriptor
Neil Gaiman va debutar com a dibuixant de còmics l’any 1986 amb Dave McKean, gràcies a la novel·la gràfica: Violent Cases. Anys més tard crearia el personatge Sandman, que va protagonitzar uns 75 històries. L’any 2002 publicaria Coraline, un dels seus grans èxits literaris, que va ser adaptat a la gran pantalla.