25 de novembre; Dia Internacional contra la violència domèstica.

El 25 de novembre es commemora el Dia Internacional contra la violència vers les dones. Una data que ha de servir per la reflexió i per lluitar contra aquesta xacra social. Un còmic titulat Con locura amor i malos tratos tracta el tema de la violència de gènere.

La violència de gènere també s’ha tractat en novel·les i també en còmics. Una de les darreres novetats és la proposta dels autors Sylvian Ricard i James que han volgut tractar el temà de la violència de gènere en el còmic Con locura: amor y malos tratos (Panini).
Els autors d’aquest còmic narren el día a día i l’evolució d’una situació de maltractaments.
El còmic explica de forma lineal i senzilla, la vida d’una parella de classe mitjana, des de la seva primera trobada a la universitat, el seu posterior casament, fins a l’aparició de les primeres discussions i maltractes.
La història aborda la violència masclista des de diferents perspectives, no només des de l’òptica de parella. De fet, Con locura, amor y malos tratos es deté en la relació dels protagonistes amb amics, familiars i companys de feina, i fins i tot, amb policies, metges i jutges.