Des de l’any 2006 el portal web L’Illa dels Llibres ha estat testimoni de l’actualitat literària. Avui fem 12 anys i us volem donar les gràcies per la confiança demostrada durant tots aquests anys.

El 10 de novembre de 2006, L’Illa dels Llibres iniciava el seu camí a la xarxa amb l’objectiu de crear un espai literari diferent fugint d’etiquetes i amb veu pròpia.
Creiem que aquest objectiu l’hem aconseguit amb la confiança mostrada confiança dels lectors  i del sector editorial per fer-nos crèixer durant tots aquests anys!.

QUÈ FEM?

Notícies, entrevistes, espais d’opinió,crítiques literàries i concursos formen part dels espais habituals del portal web que també aposta per la literatura juvenil i infantil a més de publicar tastets amb els primers capítols de les novetats editorials. Les llistes de novetats publicades per Sant Jordi (Els 23 del 23) , Els 15 de l’Estiu i Nadal (Els 25 del 25) són seguides per milers de lectors que confien en les nostres recomanacions. Des de la seva creació, L’Illa dels Llibres ha publicat més de 5.000 articles amb actualitzacions diàries.

ENTREVISTES A DESTACATS ESCRIPTORS NACIONALS I INTERNACIONALS

Durant els 12 anys escriptors reconeguts a nivell nacional i internacional han estat entrevistats. Hi destaquen els noms d’Assa Larsson, Daniel Glattauer, Lee Child, Camilla Lackberg, Simon Scarrow, David Vann, Albert Sánchez Piñol,  Maj SjowallJoel DickerDolores RedondoMarta Rojals,  Andreu Martin, Maria Barbal, Jonas Jonansson, Ferran Torrent, Coia VallsMartí Gironell o Jorge Bucay.

VUIT ANYS DEL PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

Es tracta d’un guardó a obra publicada i són els lectors del web qui decideixen amb el seu vot la novel·la guanyadora de cada edició. Eva Baltasar, Rafel Vallbona, Maria Carme Roca, Alejandro Palomas, Care Santos, Albert Sánchez Piñol, Coia Valls i Eduard Marquez han estat els guanyadors de les sis edicions del premi que es lliura a principis de setembre.

SISENA EDICIÓ DEL SORTEIG DE LA GRAN PANERA LITERÀRIA
L’Illa dels Llibres vols premiar als seus lectors amb el sorteig de lots de llibres gràcies a les aportacions de diverses editorials. El sorteig començarà a principis del mes de desembre i finalitzarà el 7 de gener de 2019.

RECONEIXEMENTS
L’Illa dels Llibres ha comptat amb molts reconeixements des de la seva creació per part dels mitjans de comunicació i del món editorial.
L’any 2010, quan encara era un blog, i no una web com és avui en dia, va rebre el Premi  Blocs Catalunya, al millor bloc de literatura en català i Premi Lletra de la UOC, 2010. L’Illa dels Llibres també ha estat una web recomanada i comentada en publicacions com:  El diari Avui, El Mundo i Time Out i en emissores de ràdio com RAC1, Ràdio 4,Catalunya Ràdio, IcatFM i espais televisius com Qwerty de Btv i L’Espai Internet de TV3. L’Illa dels Llibres també ha comptat amb espais radiofònics a La Xarxa Ràdio i a Ràdio 4. També ha organitzat activitats durant la Setmana del llibre en Català i a La Casa del Llibre de  Rambla Catalunya Barcelona i ha participat en d’altres esdeveniments literaris com Kosmòpolis 2013.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here