Organitzada per l’Associació Cultural del Llibre de Muntanya , la fira celebrada a Vic incrementa un 33% de participació en relació a l’edició de l’any passat.

La Fira de la Muntanya de Vic celebrada al Recinte Firal El Sucre de Vic, els dies 10 i 11 de novembre ha finalitzat amb bones xifres i amb increment de participació situant-se en 12.000 visitants.

Miquel Ylla, president de l’Associació, ha valorat molt positivament aquesta edició de la Fira, ja que considerà que ha estat una fira molt potent en relació als expositors, als actes i l’assistència de públic i també pel que fa a la venda de llibres.

L’Associació Cultural del Llibre de Muntanya va lliurar el 4rt Premi Editorial del Llibre de Muntanya, que reconeix la tasca dels autors i de les editorials que promocionen la cultura, els esports i el patrimoni a l’entorn de la muntanya.

• Premi Jacint Verdaguer al millor llibre publicat que versi sobre cultura, patrimoni, tradicions i narrativa de muntanya en llengua catalana: Els 14 vuitmils d’Òscar Cadiach i Puig, de Francesc Joan i Matas (Cossetània). Accèssit per a: Editorial Tush.

Premi Arthur Osona a la millor guia de muntanya, manual o obra de caràcter tècnic, geogràfic o conservacionista en llengua catalana: Berguedà vertical, del Col·lectiu d’equipadors del Berguedà (Autopublicació).

Premi Juli Soler al millor mapa excursionista: Mapa Puigpedrós (Editorial Alpina)

Premi Collsacabra al millor llibre de muntanya en llengua no catalana: Libros de cima, d’Òscar Masó Garcia (Desnivel). Accèssit per a: Pirineos Montañas sublimes, Santiago Yaniz (Editorial Yaniz).

Martí Nadal, de l’Editorial Alpina ha declarat “La Fira del Llibre de Muntanya creix any rere any i això és una gran satisfacció per tots els que fa anys que hi hem apostat fermament. Malgrat alguns núvols negres que acompanyen el món del llibre, a la Fira del Llibre de Muntanya, sempre surt el sol.”

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here