La noia de la caravana narra les aventures d’una adolescent que intenta descobrir què hi ha al darrere de la desaparició del seu xicot i salvar-se ella mateixa.

Xavier Gual ha rebut el premi Ramon Muntaner per la novel·la ‘La noia de la caravana’. El guardó literari juvenil està dotat amb 6.000 euros i serà publicat properament per l’editorial Fanbooks.

La Fundació Prudenci Bertrana ha atorgat el 32è Premi de Literatura Juvenil Ramon Muntaner i ho fa amb  un thriller al voltant d’una trama policial i mafiosa.

Xavier Gual és escriptor i periodista. Llicenciat en filologia catalana, exerceix de professor de Secundària i col·labora regularment en el suplement Criatures, del diari ARA, a RAC1 i al diari Avui.

Com a escriptor ha publicat les novel·les Ketchup (Columna, 2006), El mediador (La Galera, 2013), Els fantasmes de Dalí (Columna, 2013), Off the record (Llibres del Delicte, 2014) i Els tripulants (El Mèdol, 2001 / Àrtic, 2017), Premi Ribera d’Ebre. També ha publicat reculls de narracions com Delirium tremens (Proa, 2001), Premi Mercè Rodoreda, i Estem en contra (La Campana, 2007), Premi Pere Quart d’Humor i Sàtira. Algunes de les seves obres han estat adaptades al teatre i traduïdes a diversos idiomes.

El jurat del Premi Ramon Muntaner d’aquesta edició ha estat format per Patrizia Campana, David Cirici, Núria Martín, Francesc Miralles i Marta Vilagut.

L’obra narra les aventures de la Laura, una adolescent de setze anys que marxa de cap de setmana amb en Kilian, un noi que li agrada. Quan arriben al càmping abandonat on s’estaran, la Laura té una mica de por, però en Kilian la tranquil·litza i passen la nit plegats en una caravana. L’endemà al matí, però, el noi ha desaparegut i la Laura comença a fer descobriments estranys: petjades desconegudes a terra, piles de fils de coure que un dia hi són i l’endemà ja no, missatges que l’insten a fugir escrits a l’entrada de la caravana…

La Laura viurà una sèrie d’aventures cada cop més perilloses fins a aconseguir resoldre el gran enigma en què s’ha vist involucrada i vèncer el monstre que l’assetja, que li és molt més proper del que ella es pensava.