La mateixa institució anuncia a les xarxes que els seus comptes han estat bloquejats assegurant ‘si ahir érem sotmesos a ‘vigilància especial’ i avui,comptes bloquejats i partides amb reserves per activitats 3r trimestre a 0€.’’

Laura Borras presidenta de a Institució de les Lletres Catalanes (ILC) ha destacat  a les xarxes socials ‘Volen castigar-nos, volen indignar-nos, volen humiliar-nos però no ho aconseguiran! Continuarem treballant’.

Des de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana han iniciat una campanya de suport a la Institució amb la creació de cartells amb cites d’escriptors que es podem descarregar via web demanant que s’imprimeixin i s’enganxin als carrers o bé es comparteixin via xarxes socials amb el hastag#amblaILC.

L’AELLC assenyala que ‘’De manera pacífica però amb fermesa, continuarem defensant les llibertats civils de la millor manera que sabem: amb paraules.’’

L’AELLC ha convocat una trobada avui divendres a les 20:00 hores. A Barcelona, davant de l’Ateneu Barcelonès, i a València, davant de l’octubre CCC.