Amb motiu de la intervenció dels comptes del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya per part del Ministerio de Hacienda espanyol, l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana ha impulsat entre el col·lectiu una mobilització en suport a les biblioteques.

L’AELC  de manera voluntària a escriptors i traductors a participar de manera gratuïta amb lectures, xerrades i altres activitats a les biblioteques, com a mostra de suport mentre duri el bloqueig dels comptes.

Aquesta campanya s’afegeix a l’acció que es va dur fa uns dies per mostrar el suport de tot el món del llibre a la Institució de les Lletres Catalanes, #amblaILC, que va tenir una gran participació arreu de Catalunya i a llocs com València, Palma, Eivissa, Menorca, Nova York o Montreal, entre altres.

 

EL COMUNICAT AELC

”El pressupost de Biblioteques també ha estat intervingut, la qual cosa afecta la promoció de la lectura i les activitats previstes amb escriptors.

Rebutgem enèrgicament aquest nou atac a la nostra llengua i a la nostra literatura. La mesura afecta directament els autors (tant escriptors com traductors). Si no hi ha promoció de la lectura a les biblioteques, si s’usurpa el pressupost per a la compra de llibres, si s’impedeix, en definitiva, que els nostres llibres i el nostre discurs arribin als lectors, se’ns està negant no només la llibertat d’expressió, sinó també el dret a exercir una part de la nostra feina.

Sabeu que una part important de l’activitat de l’AELC és defensar els nostres drets com a professionals, i demanar que es remunerin adequadament els actes en què se’ns demana de participar, com a part de la nostra feina.

 Com a protesta per l’atac i com a mostra de suport als companys de les biblioteques i als lectors, però, hem decidit habilitar una base de dades d’autors disposats a participar en activitats a biblioteques de manera excepcionalment gratuïta, mentre duri el bloqueig dels comptes.

Si us hi voleu oferir, podeu fer-nos arribar les vostres dades mitjançant aquest enllaç. Un cop elaborada la llista, la posarem a disposició de les biblioteques perquè es puguin posar en contacte amb vosaltres directament.»