“La núvia gitana”, “La xarxa porpra” i “La nena” formen part de la trilogia protagonitzada per la inspectora Elena Blanco que ara amb  afegirà un nou títol  amb la investigació d’un nou cas.

Després del descobriment de la identitat de Carmen Mola, un pseudònim darrere del qual hi ha els guionistes Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero, les editorials Alfaguara i La Campana publiquen la quarta novel·la protagonitzada per la inspectora Elena Blanco.

La novel·la se situa a Madrid al dipòsit de vehicles Mediodía 2. La Brigada d’Anàlisi de Casos ha rebut una trucada i la inspectora Elena Blanco tra­vessa aquest cementiri d’automòbils confiscats fins a arribar a una vella furgoneta que desprèn una terrible olor de putrefacció. Dins hi ha el ca­dàver d’un home nu i lligat a una cadira.

Els primers resultats de l’autòpsia aclareixen que a aquest toxicòman reincident a qui li van arrencar alguns òrgans i li van col·locar en el ventre un fetus de gairebé set mesos. Les anàlisis d’ADN revelen que es tracta del seu fill biològic.

Pocs dies després, la inspectora Blanco es desplaça a la Corunya. En una zona portuària ha estat trobat el cos d’un comptable de cinquanta anys assassinat amb el mateix modus operandi.S’obre així la recerca del nou i pertorbador cas de la BAC. Mentre la relació entre Elena i Zárate es fa cada vegada més complicada pels turments d’ell sobre la mort de Chesca i l’obsessió d’ella per adoptar a la Nena, tots els indicis els acostaran a una misteriosa organització els fils de la qual operen els poderosos i intocables del país i assembla ser que ningú pot acostar-se sense morir. Quina relació hi ha entre les dues víctimes? I, sobretot: on són les mares dels nadons?

Abans del 15 d’octubre de 2021, el nom de Carmen Mola, feia referència a una autora de novel·la negra a qui no es coneixia la seva identitat física.

La rumorologia situava a Carmen Mola, considerada com la Elena Ferrante espanyola, com a una professora d’institut madrilenya. La sorpresa, es va produir amb el lliurament del premi Planeta 2021 on es va revelar que sota el pseudònim de Carmen Mola, s’amagaven el trident de guionistes: Jorge Díaz, Agustín Martínez i Antonio Mercero.

El milió d’euros del premi va provocar que  es desvetllés la seva identitat real. Carmen Mola torna de nou a Alfaguara i a La Campana per la nova aventura d’Elena Blanco.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here