Un final perfecte de John Katzenbach

L’autor d’El psicoanalista ofereix un nou thriller psicològic.

Després de vendre més 10 milions de llibres, l’autor de la novel·la El psicoanalista, publica Un final perfecte, un nou thriller psicològic marca de la casa.

‘Un final perfecte’ (Ediciones B),  parla de la por però també de la capacitat de poder  afrontar-la i demostra un cop més la capacitat per crear històries  amb un fort component psicològic. John  Katzenbach és un dels escriptors més destacats del thriller psicològic.

Un final diferent del conte de la Caputxeta 

Tres dones, totes elles pèl-roges, que no es coneixen entre ells però que viuen a poca distància i es convertixen en el màxim objectiu d’un psicòpata anomenat  el Llop Ferotge decidit a que  el caçador no mati al llop i  canviar així  el final del  conte clàssic.

El llop ferotge vol cometre uns crims perfectes amb l’objectiu que siguin estudiats a les universitats i que es parlin durant dècades.
L’assassí  avisa  a  tres dones les vol matar però no especifica  ni  quan ni com ni on.
Le stres víctimes són la Pèl-roj U, una doctora soltera de prop de cinquanta anys, la Pèl-roja Dos una professora d’escola a la trentena i la Pèl-roja Tres  una estudiant de disset anys.
Elles només saben que ell les vigila i cada cop està més a prop. Les tres són vulnerables i són l’objectiu del  psicòpata obsessionat per demostrar al món qui és ell en realitat.


”Un dia bonic i clar, La Caputxeta Vermella va decidir portar un cistell de viandes delicioses a la seva àvia, que vivia a l’altra banda d’un bosc fosc i espès…
Segur que vas sentir per primer cop aquest conte fa molts anys, quan  eres una nena petita. Però molt probablement et van explicar la versió descafeïnada, en què l’àvia s’maga a l’armari i llenyataire de la destral esmolada salva la Caputxeta Vermella i evita el Llop Ferotge se la mengi per sopar. En aquesta versió tot caba bé. Però aquest no era el final del conte de debò. A l’original hi ha un desenllaç molt diferent i molt més fosc que ha estat objecte d’interpretacions diverses per part dels professors i piscòlegs des de fa molts anys.

És molt important que ho recordis durant les properes setmanes.
Tu no em coneixes, però jo et conec a tu.
Sou tres. He decidit anomenar-vos així:
Pèl-roja U.
Pèl-roja Dos.
Pèl-roja Tres
Sé que totes tres esteu perdudes al bosc.  I com la nena del conte, se us ha triat perquè moriu’.

John Katzenbach és autor de les novel·les La guerra de Hart, Causa justa i El psicoanalista; portades totes elles al cinema.