La marca del meridiano de Lorenzo Silva

El premi Planeta més negre.

Lorenzo Silva ha consolidat una carrera literària basada en el gènere negre.
Les novel·les protagonitzades per la parella de guàrdies civils Rubén Bevilacqua i la seva ajudant Violeta Chamorro l’han consolidat com un dels especialistes del gènere.
Amb El alquimista impaciente  va obtindre el premi Nadal l’any 2000 i dotze anys després ha estat guardonat amb el Premio Planeta amb La marca del meridiano.

Lorenzo Silva ha definit  La marca del meridiano como la novel·la  més madura i  completa de la sèrie de Bevilacqua i Chamorro L’assassinat de Robles, un  guardia civil retirat que apareix penjat d’un pont,  portarà a la parella d’investigadors a Catalunya per resoldre un cas que esquitxa a la pròpia policia. Malgrat algunes  discrepàncies hauran de col·laborar amb els Mossos d’Esquadra.

La marca del meridiano simbolitza la línia a imaginària que separa Catalunya i Espanya. Una linea que Lorenzo Silva no vol que existeixi entre Madrid i Barcelona

La corrupció policial, la prostitució, els dubtes morals, són temes que apareixen a La marca del meridiano al mateix temps que Bevilacqua haurà de reviure una part del seu passat