TVE prepara l’adaptació d’’Habitacions tancades’ de Care Santos

Adriana Ugalde i Alex Garcia protagonitzaran la miniserie

Habitacions-tancades

TVE i la productora Diagonal TV  podria començar el mes d enovembre el rodatge de l’adaptació de la novel·la.
A més dels actors Adriana Ugalde i Alex Garcia el repartiment compta amb Jan Cornet i Raúl Peña que serán dirigits per Lluis María Güel.
Amb guió a càrrec de Pere Riera, ‘Habitacions tancades’,  de Care Santos repassa la història de quatre generacions d’una de les famílies més prestigioses de Barcelona.

L’argument es basa en la vida de Violeta Lax, i en el moment que comença una investigació  sobre el passat del seu avi i la seva família, descobreix coses fosques que posen en dubte la figura del seu avantpassat i tot el que fins aleshores havia pensat d’ell.

Habitacions tancades fa un repàs pels moments històrics destacats del segle XX i es mou entre l’actualitat i la II República, la setmana tràgica,  el cop d’estat de Primo de Rivera o la Guerra Civil…


Els Lax, la nissaga barcelonina de la novel·la
Els patriarques Maria del Roser Golorons, hereva d’una rica família tèxtil de Mataró (Barcelona), i el seu marit, Rodolfo Lax, un empresari visionari, urbanista i milionari gràcies al pla Cerdà, inicien aquest relat, en el qual es narren les misèries i intrigues de tres generacions de la burgesia catalana.

Els Lax viuen en un palauet de Passeig de Gracia, amb totes les comoditats i gran quantitat de personal de servei. Des del seu palauet modernista, els Lax assistiran al canvi de segle i seran testimonis de la profunda transformació de la ciutat, els seus habitants i els seus costums.

La novel·la Habitacions tancades compta amb una vuitentena de personatges imaginaris i de reals com Francesc Macià, Antonio Maura el rei Alfons XIII, Ramón Bassegoda, arquitecte i conservador d’Antoni Gaudí o Eusebi Güell, mecenes de Gaudí.