L’autèntic Petit Nicolas

Molt abans que els mitjans de comunicació fessin públic  el cas del jove Francisco Nicolás G.I., conegut com el ‘petit Nicolás’ pels delictes d’estafa i falsedat, el món literari ja coneixia l’autèntic Petit Nicolàs.
petitparis_petitnicolas02

René Goscinny, creador de personatges com Astèrix i Luky Luke, va crear el Petit Nicolàs a l’any 1954 amb l’ajut de les il·lustracions de Jean-Jacques Sempé. Les primeres històries van ser publicades al diari belga Le Moustique a l’any 1954. Després s’han fet edicions amb històries inèdites els anys 2004, 2006 i 2009.

Les històries expliquen la vida d’en Nicolas, un nen d’uns 10 anys que viu en una ciutat francesa dels anys 1950. És el mateix Nicolas qui narra les seves històries que ens parlen de les anècdotes de la seva vida quotidiana com ara les classes, el pati, els jocs i també la seva visió del món dels adults.

Les aventures publicades del petit  Nicolas són: El petit Nicolas, Els “Patis” del Petit Nicolas, Les vacances del Petit Nicolas, El Petit Nicolas i els companys i El Petit Nicolas i els problemes d’en Joachim. Totes publicades a l’editorial La Galera en català i Alfaguara en castellà.
Laurent Tirard va dirigit l’any 2010 l’adaptació a la gran pantalla.

Una vida de mentides
Francisco Nicolás  de vint anys es feia passar per una persona propera a dirigents del PP i al govern espanyol.
La seva estafa arribaria a  falsificar informes del CNI -el servei d’intel·ligència espanyol- i fer-se passar per membre d’aquest centre.
A més de fotografiar-se i accedir a personalitats polítiques com Jose Maria Aznar, el rei Felip VI entre d’altres, va aconseguir escorta i cotxe oficial.

En el món dels llibres ‘El petit Nicolas’ sempre serà el personatge creat per René Goscinny i Jean-Jacques Sempé.