20 anys del Saló del Manga de Barcelona

Del 30 d’octubre al 2 de novembre a la plaça Univers i als palaus 1 i 2 de Fira de Barcelona Montjuïc torna la cita anual dels amants del Manga.
manga 2014

La vintena edició del Saló del Manga creix en espai i pasa dels 35.000 metres quadrats de l’anterior edició als  50.000.
També per aquesta edició amplien els horaris, ja que s’obriran les portes del recinte a les nou del matí durant els quatre dies que dura el Saló.

Carles Santamaria, director del Saló, assegura que “hi ha otakus que van començar a venir fa 20 anys i que ara ja vénen amb els seus fills, això vol dir que s’està creant una segona generació de seguidors”.
També assegura que  “Pot dir-se que el Saló creix tant quantitativament com qualitativament”.
El Saló del Manga acollirà un espai amb una gran exposició d’ikebana i jardins zen a més d’una sala de meditació, espai de Reiki, de Shiatsu o un taller de Macrobiòtica.

La Plaça Univers concentrarà bona part de les activitats, entre elles, els diversos concursos de cosplay, l’Anime Song Contest, exhibicions de balls asiàtics i actuacions musicals com la de la reconeguda banda adolescent Loverin Tamburin.

El Palau 1 es dedicarà a la gastronomia japonesa i comptarà amb un espai de videojocs protagonitzat per l’univers Pokémon.

El Palau 2, per la seva banda, albergarà els expositors, els tallers i les diverses mostres de material original, així com l’espai anomenat L’esperit de Japó, a la seva planta superior, on tindran lloc activitats relacionades amb la cultura tradicional japonesa, l’espiritualitat i les teràpies naturals.

Entre els autors convidats destaca la presència de Kengo Hanazawa (I Am A Hero), Takeshi Obata (responsable del manga All you need is kill, que s’ha portat al cinema amb el títol Al filo del mañana), Takehiko Inoue (autor de Slam Dunk) i Junichi Masuda i Shigeru Ohmori, responsables dels videojocs de Pokémon de Nintendo, entre molts d’altres.

El XX Saló del Manga de Barcelona se celebrarà del dijous 30 d’octubre al diumenge 2 de novembre de 2014 en els palaus número 1 i 2 i en la Plaça Univers de Fira Barcelona Montjuïc.