L’esdeveniment celebra les 40 edicions i recordarà les quatre dècades d’història  a més de retre un homenatge a l’il·lustrador Miguel Gallardo

Amb l’objectiu d’arribar als 118 mil visitants del 6 al 9 de maig els pavellons 2 i 5 de la Fira de Barcelona acollirà la 40ena edició del Saló del Còmic. Seran més de 48 mil metres quadrats i més de 200 expositors.  El Còmic Barcelona vol recuperar les xifres prepandèmiques i pretén atreure a tota mena de públic, des del familiar o ocasional a l’aficionat de sempre.

Enguany l’aposta és pels autors nacionals i per aquest motiu autors com  Paco Álcazar, Paco Roca, Ágreda, Laia Ferraté o Mayte Alvarado  hi seran presents com també autors internacionals com Kat Leyh, Peter Bagge, Brecht Evens o Jacques Tardi.

Comic Barcelona compatarà amb una exposició que repassarà la trajectòria del festival des dels seus inicis, amb informació cronològica sobre artistes, exposicions, fets i anècdotes.

Aquesta exposició es complementarà amb diverses taules rodones, programades a la Sala Comic 4, que repassaran aquests 40 anys de la història del Saló i de la història del còmic a les nostres fronteres, amb alguns dels seus principals protagonistes: autors/as premiats/as, editors, col·laboradors, divulgadors… Així, es parlarà de còmic i la seva autoria i evolució en diferents èpoques, debatent temes com què representa fer el cartell del Comic Barcelona.

Apart de l’exposició del 40 aniversari, en aquesta 40ª edició del Comic Barcelona, també es podrà veure una mostra dedicada a l’obra d’Aroha Travé, autora que va guanyar el Premi Autor/a Revelació de la passada edició. Un premi que aquest any ha canviat de nom. A partir d’ara aquest guardó porta el nom de Miguel Gallardo,  a qui el festival li dedica una exposició i  la projecció del documental “María y yo”.

El Comic Barcelona vol potenciar nous lectors de còmics i per aquest motiu es potencia la secció Comic Kids, pensada per a un públic entre els 5 i els 12 anys, amb propostes que poden gaudir amb tota la família: tallers de dibuix, contacòmics, exposicions, i també trobades amb autors de còmics infantils i juvenils.

En aquesta edició es consolida COMIC PRO com a espai de networking, pensament, acció i oportunitats per al sector. Es desenvolupa en tres eixos: jornades professionals, revisió de portfolios i mercat de drets.

Més informació https://www.comic-barcelona.com

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here