Les llibreries, agremiades al Gremi de Llibreters de Catalunya, podran votar els títols nominats fins al dia 1 de juny.

El Premi Llibreter és un guardó, organitzat pel Gremi de Llibreters de Catalunya, que atorguen les llibreries de Catalunya. Té per objectiu destacar i reconèixer la qualitat i la significació de determinats títols per afavorir-ne la difusió mitjançant la seva promoció a les llibreries.

Durant el mes de maig les llibreries votaran les 15 obres nominades en les cinc categories, després de la selecció dels comitès d’avaluació. Les obres nominades han estat publicades entre l’1 d’abril de 2021 i el 31 de març del 2022.

 

Altres literatures

Els grans optimistes – Los optimistas, Rebecca Makkai. Traducció al català de Marc Rubió; traducció al castellà d’Aurora Echevarría (Periscopi / Sexto Piso)

Inquiets – Los inquietos, Linn Ullmann. Traducció al català de Meritxell Salvany; traducció al castellà d’Ana Flecha Marco (Les Hores / Gatopardo Ediciones)

Trilogia de Copenhaguen – Trilogía de Copenhague, Tove Ditlevsen. Traducció al català de Maria Rosich Andreu; traducció al castellà de Blanca Ortiz Ostalé (L’Altra Editorial / Seix Barral)

Literatura Catalana

L’instant abans de l’impacte, Glòria de Castro (Periscopi)

Ja estem morts, amor, Xavier Aliaga (Angle)

La història de la Nostàlgia, Natàlia Romaní (Univers)

 

Literatura Infantil i juvenil en català

L’assassina de Venècia, Pol Castellanos (Estrella Polar)

L’hivern del Senyor Jeroni, Eulàlia Canal (AnimaLlibres)

Naïm, Naïm Batruni (Joan Rioné). Il·lustracions d’Alba Domingo (Piscina, un petit oceà)

Literatura Infantil i juvenil altres literatures

Cendra – Ceniza, Jonathan Auxier. Traducció al català Jordi Martín Lloret; traducció al castellà Gemma Rovira (Blackie books)

Mary John, Ana Pessoa. Traducció de Mercè Ubach. Il·lustracions de Bernardo P. Carvalho (L’altra tribu)

Tristrás, Iban Barrenetxea (Nòrdica)

Àlbum Il·lustrat

-Dies com aquest – Días como este, Oriane Smith. Traducció al català Òscar Vendrell;, traducció al castellà E. B. del Castillo. Il·lustracions Alice Gravier (Libros del Zorro Rojo)

-Taxi ¡mec, mec!, Stéphane Servant. Traductor Luisa Lucuix. Il·lustracions Élisa Géhin (Barrett Editorial)

Cues de somni – Colas de sueños, Rita Sineiro. Traducció al català Pere Comellas; traducció al castellà Teresa Matarranz. Il·lustracions Laia Domènech (Akiara Books)

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here