El Museu Nacional d’Art de Catalunya acull avui diumenge 15 d’octubre el lliurament de la 72a edició del premi Planeta durant el transcurs del tradicional sopar literari.
La retransmissió del premi amb el resultat del veredicte del jurat serà a partir de les 23.15 h.

El Planeta 2023 ha comptat amb més participació que mai i ha batut un nou rècord amb 1.129 manuscrits presentants. L’escriptor Juan Eslava Galán, membre del jurat, ha destacat “l’abundància” del gènere de novel·la negra i testimonial i de personatges femenins entre les obres presentades per a optar al premi”.

El jurat d’aquest any està format per José Manuel Blecua, Fernando Delgado, Juan Eslava Galán, Pere Gimferrer, Carmen Posadas, Rosa Regàs i Belén López.

Les 10 novel·les finalistes són Sexudario, de Mar de Mármara (pseudònim); Dexados, de Lorenzo Fernández PrietoEl rey del este, de Luis Parterrío (pseudònim); Verlas venir, de Francisco-José Torres AlborchEl reencuentro, de Tintaleve (pseudònim); Lágrimas en el fondo del mar, de Clara Isabel Aguilar EstebanLi Qingzhao, de Pilar González EspañaOtoño sin ti, de Gabriela Monte (pseudònim); Otro cielo, de Elizabeth Gothelf i Sombras en la pared, de Karla Munich (pseudònim).

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here