En la prèvia de la cerimònia de lliurament del Premio Planeta l’amenaça o la irrupció de la intel·ligència artificial ha estat una de les qüestions que han planat en la roda de premsa.

El president del Grup Planeta, José Crehueras ha estat taxatiu quan ha comentat que “la intel·ligència artificial mai substituirà al talent”, perquè ha assegurat “el talent el tenen les persones”. Ha recordat que “les màquines, poden reproduir actuacions, és molt difícil que la guspira que té el talent la pugui tenir la intel·ligència artificial”.
Per la seva banda, Jesús Badenes, director general de la Divisió Editorial del Grup Planeta ha recordat en la roda de premsa prèvia al lliurament del Premio Planeta “la intel·ligència artificial no ens preocupa, però ens ocupa”.


Per Badenes, la IA és susceptible de ser analitzada des de molts prismes, inclús l’ètic, però aquest darrer aspecte no els hi correspon com a editors. Aquesta seria una tasca pels reguladors en l’àmbit europeu.
Ha recordat que Planeta, està creant grups de treball per veure l’impacte que pot provocar la intel·ligència artificial en les diferents fases en què treballa un editor “No substituirà als editors, però sí que serà un obstacle per als quals no vulguin utilitzar-la”.
La creativitat continua sent patrimoni dels autors i la creativitat serà molt difícil ser substituïda ha subratllat La intel·ligència artificial ha recordat, podria servir per ajudar a documentar-se i “ser útil per millorar la distribució de llibres”,

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here