L’escriptor torna a l’Antiga Roma amb “Roma soy yo” amb l’objectiu de novel·lar la vida de Juli Cèsar i assumir el major repte literari de la seva carrera.

“Novel·lar la vida de Juli Cèsar, serà, sense cap mena de dubte, el meu gran repte literari”, així qualificava fa uns mesos Santiago Posteguillo el nou projecte literari.

Amb “Roma soy yo” que publiquen en castellà i català les editorials Ediciones B i Rosa dels Vents, l’escriptor inicia el projecte de donar vida al gran Juli Cèsar. Des de ben petit i gràcies a un viatge a Roma, Santiago Posteguillo es va sentir atret per la civilització romana. Recorda que sempre havia volgut escriure sobre Juli Cèsar, inclús quan llegia el còmic d’Astèrix i Obèlix.

Aquell somni d’escriure sobre Cèsar, ha estat sempre molt present, però no volia fer-ho sense abans haver-se consolidat com a escriptor” ara és el moment d’escriure sobre Cèsar, només després de més de 7.000 pàgines escrites sobre l’antiga Roma, després de sentir que començo a tenir una comprensió global del món romà, només llavors és quan m’he sentit amb la capacitat suficient per a escometre el que, sens dubte, serà el meu major repte literari”.  Recorda que ni Shakespeare va iniciar la seva obra literària escrivint sobre Juli Cèsar i només ho va fer un cop escrites al voltant d’una trentena d’obres.

En el primer volum que surt a la venda “Roma soy yo”, Santiago Posteguillo, narra la joventut i el moment quan Juli Cèsar, amb vint-i-tres anys es dona a conèixer al poble romà com a advocat en un judici d’enorme transcendència política contra el poderós i corrupte senador Dolabela. Va acceptar actuar com a fiscal en un procés que semblava impossible de guanyar. Per explicar aquesta part poc coneguda i mai bans novel·la de la seva vida “he necessitat explicar d’on venia i qui era el jove Cèsar” assegura l’escriptor.
Posteguillo, sempre s’havia preguntat en quin moment Juli Cèsar havia començat a ser conegut com algú rellevant pels romans. “Quan va ser la primera vegada que la gent del món romà va utilitzar la paraula Cèsar per aclamar a algú com a líder, en el seu cas, en un primer moment, al mateix Cèsar?” aquest, assegura Posteguillo va la nova novel·la.

El primer volum descriu la seva infància i els anys de formació, fins a arribar a la seva primera victòria militar. En els següents llibres, l’autor abordarà episodis clau en la vida de Juli Cèsar, des de la Guerra de les Gàl·lies fins a la seva història d’amor amb Cleòpatra.

“Roma soy yo” és la primera novel·la d’una sèrie llarga “aquest és l’inici d’un gran relat que li dedicaré els pròxims deu anys de la meva vida en una intensa sèrie de novel·les”. Acaba dient que “Alea iacta est”, en referència a la coneguda frase pronunciada per Juli Cèsar.

Sobre el seu interès per l’antiga Roma, Posteguillo afirmava en una entrevista a L’Illa dels Llibres  els motius  “Perquè tenim moltíssim per aprendre. Encara que parlem en espanyol, en català o en molts altres idiomes del sud d’Europa, estem parlant llengües derivades del llatí. El nostre dret és una evolució del dret romà i la Unió Europea, que ens ha donat el període més gran de pau a Europa des de fa molts segles,és possible perquè aquesta gran unitat administrativa va existir abans i es deia Imperi Romà.
Els romans van ser capaços de mantenir-ho durant 1000 anys i nosaltres en 60 anys ja se’ns està desgranant i fragmentant. Per aquest motiu tenim moltes coses per a aprendre de l’imperi romà.”

Reconegut com autor de novel·la història, Posteguillo assenyalava que “El novel·lista històric és un arqueòleg de textos antics, però que ha d’aprendre o saber explicar-los d’una forma nova. En certa manera el que un novel·lista històric fa, quan intenta recrear el món de fa 2000 anys, és arqueologia investigant en els textos antics.”

Santiago Posteguillo va vendre més d’un milió d’exemplars de la “Trilogia Africanus” i sumant les vendes de totes les seves obres la xifra arribenals 4 milions de llibres venuts. També és l’autor de la Trilogía de Trajano amb “Los asesinos del emperador”, “Circo Máximo” i “La legión perdida”. L’any 2018 va ser guardonat amb el Premio Planeta amb la novel·la “Yo, Julia” i dos anys després publicaria la segona part “Y Julia retó a los dioses”.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here