“Riures i emocions: Els viatges de Pallassos Sense Fronteres (1993 – 2022)”  recull el testimoni de l’organització.


Per a commemorar aquesta fita, l’organització ha recollit en el llibre Riures i Emocions. Els viatges de Pallassos Sense Fronteres el testimoni d’alguns dels 2.000 pallassos que han recorregut durant tot aquest temps més de 100 països en 500 expedicions internacionals per regalar moments de felicitat.

L’any 1993 va néixer Pallassos Sense Fronteres, en plena guerra dels Balcans, una colla d’artistes va decidir fundar una organització única de cooperació contra la guerra. Amb nassos de pallasso a la maleta van iniciar una història que trenta anys després encara continua.
Per Pallassos Sense Fronteres han passat de dos mil pallassos recorrent tot el món buscant els somriures dels infants en més de 500 expedicions oferint espectacles davant de milions de persones.

Tortell Poltrona, fundador de Pallassos Sense Fronteres, assegura que “Aquest llibre és fruit de reunir durant dos anys cartes, fotografies, emocions i sensacions de gent molt diversa que ha participat en aquestes 500 expedicions que hem fet en aquests 30 anys, és un llibre molt important per a nosaltres”. Per la seva banda l’editor de Comanegra, Jordi Puig, editor de Comanegra, recorda que “Amb el Jaume (Tortell Poltrona) ja feia una colla d’anys que ens empaitàvem amb la idea de fer un llibre de Pallassos Sense Fronteres; aquest és un d’aquells projectes que tenen sentit en la filosofia fundacional de Comanegra. Pallassos Sense Fronteres és una iniciativa única, ha fet una tasca increïble aquests trenta anys i quan la poses tota endreçada damunt la taula et fan venir tantes ganes de riure com de plorar”

El llibre un homenatge als artistes i al públic i també una reivindicació de la feina de pallasso compta amb un pròleg de Tortell Poltrona i reflexions de Rima Abdul Malak, Vicente Fisas, Manel Vila, Narcís Vives, Francesc Fabregat, Ingeborg Porcar, Gloria Cuartas, Pablo Milanés, Quico Pi de la Serra, Jorge Martínez, Diana Díaz, Marik Wagner, Susie Wimer, Pepe Viyuela, Moshé Cohen i Montserrat Trias, entre d’altres.

Les fotografies que acompanyen els textos són de Kim Manresa, Samuel Rodríguez, Marta López, Àlex Carmona, Jesús Rocandio, Amar Sokhen, Marc Butxaca, Pere Bigas, Pep Gol i dels mateixos artistes participants.

“Riures i emocions: Els viatges de Pallassos Sense Fronteres (1993 – 2022)” publicat per Comanegra surt a la venda el 28 de febrer.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here