El relat recull el testimoni del seu avi des del front defensant l’exèrcit republicà

Retrat del periodista i presentador de TV Xavi Coral.

Xavi Coral ret homenatge al seu avi en el seu debut com a novel·lista. El periodista assenyala que “El meu avi representa a tants d’altres soldats que no van poder tornar de la guerra i explicar la seva història”.

Josep Trullàs, l’avi de Xavi Coral va allistar-se voluntari per defensar la República, deixant a Terrassa la família i un futur promete­dor. La seva és la història de la derrota de l’exèrcit republicà, que viurà en primera persona a cada batalla, a cada front –des de l’Aragó, passant per la batalla de l’Ebre, fins a les platges de Sant Cebrià– d’una dura i llarga postguerra que es convertirà en un infern encara més cruel que la mateixa guerra.

El seu testimoni també  és el compromís amb l’amor que només arriba per car­ta, la força de l’amistat forjada al camp de batalla i el desafiament a la mort que assetja a cada pas. Sentiments que es viuen amb la intensitat d’un temps afegit que s’acaba, on només sobreviurà qui aprengui a esquivar les bales. Josep Trullàs va escriure des del front, cada dia, explicar totes les vivències i l’horror que veia amb els seus propis ulls i vuitanta anys més tard, el seu net recupera el seu testimoni per convertir-lo en novel·la.

La Campana publicarà la novel·la el 4 d’abril . Xavi Coral, actualment és el presentador del TN Migdia i és autor del llibre L’herba sempre és més verda a l’altra banda (2017).

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here