Empúries i Destino publiquen el 7 de novembre la novel·la sobre la història d’un cantant i d’un teatre de varietats del Paral·lel.

Després de debutar com a escriptor amb ‘Memòria d’uns ulls pintats’ i continuar amb ‘Les dones de la Principal’, Lluis Llach publicarà una tercera novel·la al novembre.

‘El noi del Maravillas’ ofereix un recorregut per la vida d’un cantant, les experiències vinculades a la professió i la trajectòria personal i d’una època.

El Maravillas és un teatre de varietats en el Paral·lel de Barcelona, propietat de la família Bartrina. Els germans Lluís i Mireia Ventós hereten del seu pare la professió de tramoyista, i s’instal·len a viure allí des que es queden orfes.
Amb el cop d’estat franquista i la revolució de 1936, el teatre és col·lectivitzat i controlat per la CNT. Mireia passa a ser la directora amb l’ajuda inestimable del seu amor secret, Carme Bartrina (filla dels antics amos).
La guerra empeny a Mireia a l’exili i en el camp de refugiats de Argelers on es queda embarassada d’un soldat senegalès que l’ajuda a escapar-se.
La novel·la narra també la vida de Roger Ventós, fill de la Mireia una vegada s’ha retira d’una vida com a cantant viu a Senegal i li arriba l’encàrrec d’escriure les seves memòries.