Autor de les novel·les “Els jugadors de whist”, “Dies de frontera” o  “El món d’Horaci” ha mort als 58 anys a causa d’un càncer.

Escriptor, crític literari, periodista i professor de llengua literatura catalana de la Universitat Ramon Llull va destacar com a escriptor amb novel·les com El món d’Horaci publicada l’any 1995.

Vicenç Pagès Jordà també era autor de Carta a la Reina d’Anglaterra i “Els jugadors de whist”, novel·la ambientada a la seva Figueres natal. La novel·la agafava el títol del joc en que el protagonista, Jordi Recasens i els seus amics Biel i en Churchill jugaven de petits al Castell de Sant Ferran de Figueres. Es tracta d’un joc inventat que agafa el nom del joc de cartes que jugava Philiph Fogg a La volta al món el 80 dies.

 

Després, guanyaria el Premi Sant Jordi amb Dies de frontera, una novel·la situada entre Figueres i la Jonquera que el mateix Pagès Jordà definia com “Tijuana”, amb gasolineres, prostitutes i botigues low cost. Aquest espai l’aprofitava per escriure una novel·la protagonitzada per una parella que supera la trentena i viuen un relació força especial i sense un compromís estable. Inseguretats, precarietat d’una generació entre la trentena i la quarentena, la relació entre pares i fills i com aquesta va evolucionant i canviant amb el pas del temps són alguns dels  temes que ens proposava amb ‘Dies de frontera’.

L’any 2014 va rebre el premi Nacional de Cultura per la seva trajectòria literària. També va ser guardonat amb el Mercè Rodoreda per El poeta i altres contes, el Creixells per Els jugadors de Whist o el Sant Jordi per Dies de Frontera. Una de les darreres novel·ls publicades és Robinson.  

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here