El dijous 1 de setembre L’ILLA DELS LLIBRES anunciarà la novel·la guanyadora de la dotzena edició del PREMI L’ILLA DELS LLIBRES.

L’Illa dels Llibres ha seleccionat 15 títols publicats entre el mes d’agost de 2021 i juliol de 2022 i que han estat escrites o traduïdes al català.

Els lectors de L’Illa dels Llibres ha decidit amb el seu vot, en aquesta edició s’han rebut més de 3.000 vots, la novel·la guanyadora.

Les cinc obres (per ordre alfabètic)  més votades han estat:

-El cas Alaska Sanders de Joel Dicker (La Campana)

-El mag de Colm Toibin (Amsterdam)

-Junil a les terres dels bàrbars de Joan Lluís-Lluís (Club editor)

-La llibretera de París de Kerri Maher (Navona)

-Ràbia de Sebastià Alzamora (Proa)

Dijous 1 de setembre L’ILLA DELS LLIBRES anunciarà la novel·la guanyadora de la dotezena edició del PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

 


El cas Alaska Sanders
Joel Dicker
La Campana/Alfaguara

Amb el missatge de «Sé què has fet, trobat a la butxaca dels pantalons d’Alaska Sanders, el cadàver de la qual va aparèixer el 3 d’abril de 1999 a la platja d’una petita localitat de New Hampshire, és la clau del nou cas que, onze anys després de posar entre reixes els seus presumptes culpables, torna a reunir l’escriptor Marcus Goldman i el sergent Perry Gahalowood.
Dicker recupera antics personatges de les seves obres que permetrà al lector descobrir com a mesura que els protagonistes de la novel·la vagin descobrint qui era realment Alaska Sanders, ressorgiran els fantasmes del passat, i entre ells, especialment, el de Harry Quebert.


El mag
Colm Toibin
(Amsterdam Llibres)

L’escriptor irlandès ha tornat a escriure una gran obra que ha estat reconeguda amb diversos guardons internacionals i avalat per la crítica especialitzada.
El mag, és  la novel·la sobre la vida de Thomas Mann i al mateix una obra on el lector serà testimoni de la història del segle XX a través de la mirada de la saga familiar dels Mann on hi cercarem amor no correspost, la guerra i l’exili.Tóibín construeix també passatges quotidians de Thomas Mann, allunyant-se de crear una simple biografia sobre l’autor alemany. On no hi arriben els dietaris, arriba la imaginació de Toíbín que construeix una història que aconsegueix atrapar al lector per mostrar el conflicte personal de l’artista, amb la seva vida íntima, familiar i  literària.
L’any 1933. Thomas Mann i la seva dona abandonen Alemanya anticipant l’horror del nazisme. Ell és l’escriptor més famós del seu temps, però quins secrets oculta la seva ànima turmentada?  El mag explica la història d’un home imperfecte i ambivalent. L’home que amb l’esclat de la Primera Guerra Mundial va situar-se al costat fosc de la història. El pare de sis fills que va amagar la seva homosexualitat. L’escriptor reconegut amb el Premi Nobel que va desertar la pàtria que l’havia inspirat per a no tornar-hi mai.


Junil a les terres dels bàrbars
Joan Lluís-Lluís
(Club editor)

‘Junil a les terres dels bàrbars’ és la setena novel·la de Joan-Lluís Lluís on narra la fugida, al principi de l’era cristiana, d’una noia culpable de la mort del seu pare. En companyia d’alguns esclaus s’embrancarà en la travessia a peu de part del continent europeu; però no ho farà només per escapar al càstig que l’esperava, sinó també per l’irresistible al·licient dels versos d’un poeta desterrat que l’anirà alimentant dia rere dia.

A mesura que la companyia de Junil s’allunya del punt de partida, la corrua de fugitius creix: ara s’hi afegeix una intèrpret bàrbar, ara un soldat mutilat o una colla d’esclaus revoltats. I allò que havia estat una banda d’exiliats es converteix en una comunitat. Són els fora de lloc, refugiats a la cerca d’un indret on caure morts —o més aviat, on ser plenament lliures.

Junil a les terres dels bàrbars és una història sobre les trobades dels humans quan volten pel món. I sobre com trobar una llengua comuna quan surts de la teva vall i ja no entens què diu la gent.


La llibretera de París
Sylvia Beach
Navona

Quan la Sylvia Beach, una jove americana amant dels llibres, obre Shakespeare and Company en un carrer tranquil del París de 1919, no s’imagina que canviarà el curs de la literatura.
Shakespeare and Company és molt més que una llibreria. Hemingway i molts dels escriptors de la Generació Perduda la consideraran la seva segona casa. Allà també es forgen algunes de les amistats literàries més importants del segle XX, com la de James Joyce amb la mateixa Sylvia. Quan la controvertida novel·la de Joyce, Ulysses, és prohibida, Beach decideix publicar-la sota la protecció de Shakespeare and Company.


Ràbia
Sebastià Alzamora
Proa

Després de ‘Reis del món’, Alzamora presenta “Ràbia”, una novel·la sobre la relació d’un home solitari i el seva gossa Taylor. L’home de qui no es revela la seva identitat viu a la zona de xalets adossats del nucli turístic de Bellavista, en una illa mediterrània sense nom. Un dia la Taylor mor enverinada, sense que el seu amo sàpiga qui pot haver-ho fet, ni per què. Tampoc comprendrà una altra mort absurda, la d’una persona amb qui coincidien sovint quan passejava la gossa, víctima d’un incident de carrer vora un bar de tatuatges regentat per una parella de serbis. Mentre l’home intenta assumir aquests fets, es veu abocat a considerar la relació que té amb el món que l’envolta: un entorn impersonal, degradat per la corrupció i el descontrol, on, tanmateix, el sorprendran fulguracions de bellesa i d’autèntica amistat.

 

Les 15 novel·les que han estat nominades al 12è PREMI L’ILLA DELS LLIBRES

ACTE DEL LLIURAMENT DEL PREMI A LA SETMANA DEL LIBRE EN CATALÀ

Eduard Màrquez, Coia Valls, Albert Sánchez Piñol, Care Santos, Alejandro Palomas, Maria Carme RocaRafel Nadal,  Eva Baltasar, Marta Orriols, Mar Bosch i Jordi Cussà han estat els guardonats en les anteriors edicions.

L’acte de lliurament del Premi L’Illa dels Llibres es realitzarà el dissabte 10 de setembre a les 13.30 h al Moll de la Fusta de Barcelona coincidint amb la Setmana del Llibre en Català i comptarà amb la presència de l’autor/a, personalitats procedents del sector editorial i lectors de la web.

Des de l’any 2014 els guanyadors del premi reben també una escultura anomenada El Lector realitzada per l’artista Roser Oter.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here