L’adaptació de la novel·la de Patrick Ness aconsegueix 8 premis d’11 nominacions

El director J.A Bayona s’ha endut el premi a la Millor Direcció i Millor Pel·lícula en Llengua No Catalana.per ‘Un mostre en ve a veure’.

L’adaptació que Bayona ha fet de la novel·la de Patrick Ness també ha captivat als acadèmics catalans a les categories de Millor So, Millor Direcció Artística, Millors Efectes Visuals, Millor Fotografia, Millor Muntatge i Millor Direcció de Producció.

Per la seva banda ‘La propera pell’, d’Isaki Lacuesta i Isa Campo ha rebut els premis de Millor Pel·lícula, Millor Guió i Millor Protagonista Femenína per Emma Suarez.

El premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter l’ha rebut l’actor Josep Maria Pou, que en el seu discurs ha reclamat més feina pel sector cinematogràfic.

Lewis MacDougall, Liam Neeson, Felicity Jones, Sigourney Weaver, Toby Kebbell i Geraldine Chaplin protagonitzen el repartiment de la pel·lícula ‘Un mosntre en ve a veure’ basada en la novel·la que va escriure Patrick Ness l’any 2011, a partir d’una idea original de l’escriptora anglesa Siobhan Dowd que va morir als 47 anys  víctima d’un càncer abans de poder-la escriure.

Patrick Ness també va escriure el guió de la pel·lícula. J A Bayona comentava a L’Illa dels Llibres el passat Sant Jordi, que ‘la pel·lícula és un bon complement al llibre i a l’inrevés’. Sobre l’adaptació Bayona destacava que autor i director ‘hem aconseguit un espai on els dos som molt fidels amb el que fem i a la vegada molt fidels a la novel·la’. Per Bayona ‘Un monstre en ve a veure’ és un homenatge a l’art d’explicar històries

Després de la separació dels seus pares, Conor O’Malley, un jove de 12 anys viu amb la seva mare malalta de càncer, malgrat el desig de la seva àvia que vagi a viure amb ella. Conor cuidar de la seva mare i haurà de superar les seves pors i fòbies que cal sumar  l’assetjament escolar que pateix a l’escola. D’ençà que la seva mare va començar el tractament per poder superar el càncer que pateix té malsons a la nit, però un dia es desperta després de la mitjanit i es troba a un monstre en forma d’arbre gegant a la finestra. Es tracta d’un monstre que li explicarà quatre històries que l’hauran d’ajudar a buscar la veritat i superar les seves pors.

Sembra Llibres i DeBolsillo han publicat noves versions de la novel·la amb il·lustracions de Jim Kay.