El fins ara comissari de la BCNegra, Paco Camarasa deixa el seu càrrec després de consolidar el festival dedicat a la novel·la negra durant més d’una dècada.

Les ganes que ha dedicat a reivindicar el gènere negre han estat envejables ja sigui des de la coneguda llibreria ‘Negra y criminal’ o com a comissari de la BCNegra.

Paco Camarasa ha demostrat sobradament els grans coneixements sobre aquest gènere, que avui en dia gaudeix d’un bon estat de salut amb nombroses novetats i festivals dedicats a la novel·la negra, especialment el de la BCNegra que cada any aplega a la ciutat de Barcelona a milers i milers de lectors de novel·la negra.

Paco Camarasa assegura que la BCNegra ‘està totalment consolidada. La ciutat viu una relació d’amor amb ella i la novel.la negra’.

El llibreter i fins ara comissari del festival deixa el càrrec per motius de salut i també perquè després de dotze anys i tancar fa uns mesos la llibreria ‘Negra y criminal’ es troba ‘cansat’.

La notícia l’ha donat el mateix Camarasa en una roda de premsa a l’Espai 4 de l’Icub que ha comptat també amb la presencia de l’actual regidor de Cultura de l’Ajuntament, Jame Collboni a més dels anteriors regidors Ferran Mascarell, Carles Martí, Jordi Martí, Jaume Ciurana i Jaume Asens.

Jaume Collboni, regidor de Cultura a l’Ajuntament de Barcelona ha anunciat que el consistori “Hem començat el procés per entregar la Medalla del Mèrit Cultural de la ciutat a Paco Camarasa”.

Paco Camarasa mereix un gran reconeixement per la seva gran tasca com a divulgador de la literatura negre i criminal com també ha demostrat amb la publicació fa poc de ‘Sangre en los estantes’ (Destino), una guia imprescindible per continuar o iniciar-se en el gènere negre criminal.

Potser un bon homenatge seria rebre el Premi Pepe Carvalho que el festival lliura cada any a destacats autors del gènere.  De mèrits per rebre aquest guardó, encara que no hagi escrit cap novel·la, no en falten.