El Premi Aurora Díaz-Plaja, que atorga l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana des de l’any 2001, és l’únic guardó que reconeix i posa en valor la crítica, l’estudi, la divulgació i la investigació sobre literatura infantil i juvenil en llengua catalana.

Miquel Rayó rep el premi pel conjunt de la seva obra crítica, publicada majoritàriament al Diario de Mallorca i al seu blog (miquelrayo.com).

El jurat, format per Anna Gasol, Amàlia Ramoneda i Pere Martí, ha atorgat el premi a Miquel Rayó pel conjunt de la seva obra crítica, publicada majoritàriament al Diario de Mallorca i al seu blog (miquelrayo.com), especialment per l’apartat titulat 50 mots sobre…, en què l’autor hi sintetitza l’obra d’una quarantena llarga d’autors de literatura infantil i juvenil d’arreu del domini lingüístic.

El jurat ha valorat «la capacitat de síntesi, el coneixement del conjunt de l’obra i de l’autor, l’amplitud i el bon criteri de la selecció, la diversitat de la tria, tant territorial com temporal, i encara l’originalitat del projecte, que no sembla tancat.»

L’acte de lliurament es farà el dissabte 7 de setembre, a les 13h, dins La Setmana del Llibre en Català.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here